В азіатському стилі: готуємо смажену свинину в кунжуті та соєвому соусі

21.03.2021 16:30 Корисно
Фото: zelenasadyba.com.ua Фото: zelenasadyba.com.ua
Шматочки свинини обсмажуються спочатку окремо до хрусткої скоринки, потім додається кунжут і в самому кінці – соєвий соус, який надає м’ясу пікантного смаку та аромату.

Знадобляться: свинина (вирізка) – 600 г, ріпчаста цибуля – 1–2 шт., борошно – 2 ст. л. (30 г), соняшникова олія – 2 ст. л., соєвий соус – 2–3 ст. л. (або за смаком), вода гаряча – 200 мл, цукор, сіль, чорний мелений перець – за смаком, зелена цибуля – для подачі.

М’ясо помити, обсушити і порізати великими кубиками. Ріпчасту цибулю почистити і порізати тонкими півкільцями. Порізане м’ясо викласти в миску, до нього висипати борошно і перемішати – кожен шматочок має бути обваляний у борошні. Соняшникову олію розігріти на сковороді, в один шар викласти шматочки м’яса і смажити на сильному вогні, помішуючи, до зарум’янювання. Потім зменшити вогонь до середнього і додати порізану цибулю. Смажити разом, помішуючи, поки цибуля не стане золотистого кольору. Влити воду, всипати кунжут, ще зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати приблизно 20 хвилин. Потрібно стежити, щоб м’ясо не підгорало, якщо вода випарується, додати ще трохи (30–50 мл). Наприкінці влити соєвий соус, перемішати і готувати ще 1–2 хвилини. Спробувати м’ясо на сіль, і якщо необхідно, трохи посолити, а також додати цукор і мелений перець. Подаючи на стіл, посипати страву порізаною зеленою цибулею.

Автор: Інна Можейко