Випікаємо їстівні прикраси для нашої ялинки: рецепти імбирних пряничків

25.12.2021 16:00 Корисно
wowfood.club wowfood.club

Новорічні пряники за традицією печуть перед різдвяними святами — і щоб їсти, і щоб дарувати, і щоб, урешті-решт, прикрашати ялинку, навіть створюють ялинку з них самих.

Для такої святкової випічки й рецепт використовують незвичайний — з великою кількістю здоби та з ароматними спеціями, недарма ж прянички й називають імбирними. Оздоблюють їх так, щоб вигляд мали якомога нарядніший — поливають різнобарвною глазур’ю, створюють на поверхні кожного казкові фігурки, сніжинки, ялинки та інші новорічні атрибути. Прикрашена такими іграшками ялинка створить у домі атмосферу родинного свята, яка запам’ятається на все життя. А приготувати ці прянички — ні, не кажемо, що дуже просто, але цілком реально, якщо скористатися нашими рецептами. Тож почнемо!

 

Різдвяні імбирні пряники

Фото: gotovimveselo.ru

Пропонуємо вам простий рецепт смачних пряників, які обов’язково сподобаються дітям. Спеченими фігурками можна прикрасити новорічну ялинку, і малеча буде у захваті — адже такими солодкими іграшками можна не тільки милуватися, а й поласувати ними!

Знадобляться: масло вершкове — 100 г, мед — 250 г, кориця — 2 ч. л., кардамон — 1,5 ч. л., яйця (жовтки) — 3 шт., коричневий цукор — 125 г, борошно — 500 г, гвоздика — 10 бутонів, імбир — 1,5 ч. л.; для оздоблення — шоколад — 100 г; для глазурі — лимонний сік — 15 мл, цукрова пудра — 50 г.

Насипати цукор у сотейник і додати до нього масло. Поставити сотейник на вогонь і, безперервно перемішуючи, нагрівати його вміст до отримання однорідного сиропу. Потім додати мед, добре розмішати і зняти з вогню. Окремо просіяти в миску борошно, покласти всі прянощі (гвоздику попередньо розмолоти в кавомолці і просіяти), перемішати, потім додати жовтки. До борошняної маси додати медовий сироп і вимішувати все разом доти, доки маса не стане однорідною. Розкатати тісто в пласт завтовшки 0,5 см і вирізати з нього фігурки бажаної форми. Отримані заготовки розкласти на деку, застеленому промасленим папером, зробити в них дірочки для підвішування — тут у пригоді можуть стати трубочки для напоїв. Поставити деко в попередньо нагріту до 185 °С духовку, випікати прянички протягом 15 хвилин, після чого витягнути. Коли пряники охолонуть, оздобити їх: можна покрити розтопленим шоколадом і нанести поверх візерунок з цукрової глазурі, а можна такий візерунок нанести просто на поверхню пряника. Для приготування глазурі цукрову пудру слід перемішати з лимонним соком до стану гладкої пасти. Коли шоколад і цукрова глазур застигнуть, можна простягати різнокольорові стрічки в отвори і підвішувати за них пряники на ялинку.

 

Новорічні пряники з білковою глазур’ю