З різних видів пасти приготуємо різні смачні страви

29.01.2022 16:00 Корисно
blog.metro.ua blog.metro.ua

Макаронні вироби (італійська паста), якщо їх добре приготувати, сподобаються будь-кому. І навіщо обмежувати себе макаронами, адже є ще локшина, спагеті й багато інших видів цього кулінарного сімейства. Тож сьогодні пропонуємо рецепти страв саме з них.

Локшина із сирним соусом

pst-lpФото: greenpie.ru

Ця страва, що об’єднує в собі такі «італійські» складові, як паста і сир, проста у приготуванні і смачна. До того ж і вигідна, бо готується з не надто дорогих продуктів і доволі швидко — от і виходить економія коштів і часу. Готуємо смачненьке із сиром «Янтар»

Знадобляться: фетучіні (широка довга локшина) — 400 г, цибуля ріпчаста — 1 шт., масло вершкове — 30 г, борошно — 20 г, бульйон овочевий — 350 мл, молоко — 100 мл, сир плавлений — 100 г, сіль — за смаком, чорний мелений перець — за смаком, мускатний горіх мелений — дрібка; для оздоблення: базилік — за потребою, горіхи волоські або лісні (крупно порубані) — 1 ст. л.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Масло розтопити в каструлі і пасерувати в ньому цибулю до прозорості. Посипати борошном, ще трохи підрум’янити, влити бульйон і молоко. Варити 5 хвилин при слабкому кипінні, постійно помішуючи. Додати сир і, помішуючи, розплавити його на слабкому вогні. Локшину відварити в підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Сирний соус приправити за смаком сіллю, перцем і мускатним горіхом. Готову локшину відкинути на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Розкласти по тарілках, полити соусом і присипати листками базиліку й горіхами.

 

Італійський салат з шинкою