З різних видів пасти приготуємо різні смачні страви

29.01.2022 16:00 Корисно
blog.metro.ua blog.metro.ua
Макаронні вироби (італійська паста), якщо їх добре приготувати, сподобаються будь-кому. І навіщо обмежувати себе макаронами, адже є ще локшина, спагеті й багато інших видів цього кулінарного сімейства. Тож сьогодні пропонуємо рецепти страв саме з них.

Локшина із сирним соусом

pst-lpФото: greenpie.ru

Ця страва, що об’єднує в собі такі «італійські» складові, як паста і сир, проста у приготуванні і смачна. До того ж і вигідна, бо готується з не надто дорогих продуктів і доволі швидко — от і виходить економія коштів і часу. Готуємо смачненьке із сиром «Янтар»

Знадобляться: фетучіні (широка довга локшина) — 400 г, цибуля ріпчаста — 1 шт., масло вершкове — 30 г, борошно — 20 г, бульйон овочевий — 350 мл, молоко — 100 мл, сир плавлений — 100 г, сіль — за смаком, чорний мелений перець — за смаком, мускатний горіх мелений — дрібка; для оздоблення: базилік — за потребою, горіхи волоські або лісні (крупно порубані) — 1 ст. л.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Масло розтопити в каструлі і пасерувати в ньому цибулю до прозорості. Посипати борошном, ще трохи підрум’янити, влити бульйон і молоко. Варити 5 хвилин при слабкому кипінні, постійно помішуючи. Додати сир і, помішуючи, розплавити його на слабкому вогні. Локшину відварити в підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Сирний соус приправити за смаком сіллю, перцем і мускатним горіхом. Готову локшину відкинути на друшляк, облити холодною водою і дати їй стекти. Розкласти по тарілках, полити соусом і присипати листками базиліку й горіхами.

 

Італійський салат з шинкою

pst-sltФото: 2recepta.com

Макаронні вироби якось не асоціюються із салатами. А дарма. Взяти, приміром, пропонований далі рецепт — страва виходить дуже яскравою і, головне, смачною. Макаронні «бантики» роблять вигляд салату незабутнім, тому він буде доречним і на повсякденному, і на святковому столі.

Знадобляться: фарфале (макаронні вироби у вигляді бантиків-метеликів) — 150 г, перець болгарський солодкий — 200 г, шинка — 150 г, кукурудза консервована — 100 г, горошок консервований — 100 г, майонез (йогурт) — 100 г, олія оливкова — 3 ст. л., сіль — за смаком, перець чорний мелений (за смаком).

У підсоленому окропі відварити макарони до готовності, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Промити макарони в холодній воді і додати оливкову олію, перемішати. Болгарський перець та шинку дрібно нарізати. У великому салатнику поєднати болгарський перець, макарони, шинку та консервовану кукурудзу з горошком. Додати майонез чи йогурт за смаком. Салат посолити та поперчити, добре перемішати.

 

Спагеті з лососем

pst-spgtФото: photorecept.ru

Вишукана, елегантна і смачна страва прикрасить будь-яку трапезу. При тому, що готується вона доволі просто, її не соромно подати будь-якому вибагливому гурману. Рецепти для святкового столу: зустрінемо гостей смачно Приготуйте — переконаєтеся.

Знадобляться: спагеті — 400 г, філе лосося — 250 г, кріп — невеликий пучок, лимони — 1 шт., вершки — 300 мл, сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком.

Спагеті відварити в киплячій підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Філе лосося вимити, обсушити й нарізати товстими шматками. Кріп вимити, дрібно нарізати. Лимон вимити, обсушити й натерти шкірку на дрібній тертці. У сковороді довести до кипіння вершки із сіллю, перцем і лимонною цедрою, притишити вогонь і потримати так близько 2 хвилин. Потім додати шматки риби і тушкувати на слабкому вогні 2‒3 хвилини, після чого ще раз посолити й поперчити. Спагеті відкинути на друшляк, трохи відвару злити в окремий посуд. У соус із рибою додати спагеті з кропом. Якщо потрібно, влити трохи макаронного відвару. Обережно все перемішати й розкласти по тарілках. За бажання можна посипати страву кропом і свіжезмеленим чорним перцем.

 

Макарони з м’ясними кульками

pst-mkrФото: 12tomatoes.com

Макарони — це добре, але макарони з м’ясом — ще краще. Знову ж таки, готується ця страва без зайвих труднощів, виходить смачною, тому є сенс взяти пропонований рецепт на озброєння.

Знадобляться: фузілі (спіральки) — 400 г, фарш свинячий — 400 г, цибуля ріпчаста — 2 шт., петрушка — 1 пучок, олія — 4 ст. л., консервовані томати у власному соку — 1 банка (400 г), сіль — за смаком, перець чорний мелений — за смаком, орегано сушений — 1 ч. л., маслини — 2 ст. л.

Цибулю почистити, нарізати кубиками. Петрушку вимити й подрібнити. Половину нарізаної цибулі пасерувати в половині олії. Додати томати разом із соком, петрушку, посолити й поперчити і тушкувати на слабкому вогні без кришки близько 10 хвилин. Фарш вимісити із рештою цибулі та орегано, сформувати з нього 12 кульок. Решту олії розігріти на окремій сковорідці і смажити на ній м’ясні кульки протягом 8 хвилин. Фузілі відварити в киплячій підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Маслини нарізати кружечками, разом з м’ясними кульками занурити в соус і потримати в ньому, щоб просочилися. Розкласти разом з фузілі по тарілках і подавати як другу страву.

 

Сирна запіканка з вермішеллю та горіхами

pst-spknФото: webspoon.ru

Це чудова страва для сніданку — вона смачна й корисна.  А ще це спосіб трохи зекономити — «утилізувати» макаронні вироби, що залишилися після попередньої трапези.

Знадобляться: вермішель — 100 г, сир кисломолочний — 200 г, яйця — 2 шт., цукор — 30 г, горіхи волоські — 15 г, масло вершкове — 1 ст. л., лимони — 0,5 шт., апельсини — 0,5 шт., сіль — за смаком.

Вермішель відварити до готовності в підсоленій воді, дотримуючись рекомендацій з упаковки. Якщо використовується вермішель, зварена напередодні, слід зважити, що її знадобиться, орієнтовно, удвічі більше — через воду, що всотується під час варіння. Відкинути вермішель на друшляк, щоб стікала вода. Тим часом у мисці розтерти виделкою сир, цукор, яєчні жовтки та розтоплене масло. Додати в сирну масу вермішель. Шкірку лимона та апельсина натерти на дрібній терці, отриману цедру додати до суміші сиру з вермішеллю. Цедру за бажанням можна замінити цитрусовими цукатами. Волоські горіхи порубати ножем, щоб вийшла велика крихта, і додати до сирної маси. Окремо збити до міцних піків яєчні білки, покласти їх у миску з раніше з’єднаними інгредієнтами, перемішати. Форму для випікання змастити вершковим маслом або вистелити пергаментом дно. У підготовлену форму викласти отриману масу, розрівняти поверхню і поставити в попередньо нагріту до 180 °С духовку. Випікати близько 25 хвилин, до рум’яної скоринки. Подавати запіканку, нарізавши на порції, теплою. Вона виходить не надто солодкою, для ласунів можна додатково посипати її цукровою пудрою або полити згущеним молоком.