Що приготувати на вечерю: страви від працівників «Слобідського краю»

22.01.2022 14:00 Корисно
telegra.ph telegra.ph

Ми вже пропонували рецепти страв від наших газетярів. Але редакція — це не тільки журналісти, а й багато інших фахівців.

І вони теж діляться своїм кулінарним досвідом з колегами, а ми — з вами. Смачні рецепти від журналістів «Слобідського краю»: що готують кухарі-практикиЗвісно, тією самою мовою, яку вживали автори цих рецептів.

 

Фаршировані човники з кабачків від верстальника

SKr-kbФото: nur.kz

Хочу поділитися з вами рецептом однієї з улюблених страв у нашій сім’ї. Воно чудово готується як з молодих кабачків, так і з кабачків «пенсійного віку». Фаршировані човники з кабачків — страва дуже апетитна і досить проста у приготуванні. Для неї треба не дуже багато інгредієнтів, тому процес буде швидкий, а результат вас порадує своїм ніжним смаком.

Вам знадобляться: великі кабачки — 2–3 шт; курячий фарш — 0, 5 кг; сир — 200–300 г; помідор середній — 3–4 шт, цибуля ріпчаста — 1 шт; кріп або петрушка, можна все разом; майонез (за бажанням), сіль, перець, олія для смаження.

Беремо кабачки, миємо, розрізаємо вздовж і впоперек. Серединку обережно вирізаємо за допомогою ложки, залишаючи товщину стінки 1, 5–2 см. Викладаємо «човники» на деко, попередньо змастивши надрізані боки олією, і ставимо в духовку на 10 –15 хвилин.

Поки наші кабачки печуться, готуємо начинку. Вирізану м’якоть кабачків нарізаємо дрібними шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, викладаємо на розігріту сковороду і злегка обсмажуємо на олії. Додаємо туди більшу частину нарізаної кабачкової м’якоті (з решти можна потім зробити оладки), обсмажуємо. Після перекладаємо все у велику миску (миску або каструльку беремо таку, щоб було зручно перемішувати отриману начинку). У ту ж олію, в якій смажилися цибуля й нарізані кабачки, викладаємо фарш. Після обсмажування викладаємо його до обсмажених кабачків, ріжемо дрібно зелень, додаємо в отриману масу, солимо, перчимо. Туди ж відправляємо половину натертого на середній тертушці сиру.

Витягуємо з духовки злегка підпечені кабачки. Даємо їм охолонути. Після викладаємо суміш для фарширування в підготовлені «човники». Помідори нарізаємо кружечками, прикрашаємо ними зверху «човники». Зверху мажемо майонезом і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 20–30 хвилин. За 5–10 хвилин до готовності зверху посипаємо «човники» сиром, що залишився.

Можна в процесі обсмажування цибулі і кабачків додати дрібно-дрібно порізаний або видавлений зубчик часнику. Він додасть страві більш пікантного аромату.

 

Коми з душами, або колдуни, від редактора сайту