Що приготувати на вечерю: страви від працівників «Слобідського краю»

22.01.2022 14:00 Корисно
telegra.ph telegra.ph
Ми вже пропонували рецепти страв від наших газетярів. Але редакція — це не тільки журналісти, а й багато інших фахівців.

І вони теж діляться своїм кулінарним досвідом з колегами, а ми — з вами. Смачні рецепти від журналістів «Слобідського краю»: що готують кухарі-практикиЗвісно, тією самою мовою, яку вживали автори цих рецептів.

 

Фаршировані човники з кабачків від верстальника

SKr-kbФото: nur.kz

Хочу поділитися з вами рецептом однієї з улюблених страв у нашій сім’ї. Воно чудово готується як з молодих кабачків, так і з кабачків «пенсійного віку». Фаршировані човники з кабачків — страва дуже апетитна і досить проста у приготуванні. Для неї треба не дуже багато інгредієнтів, тому процес буде швидкий, а результат вас порадує своїм ніжним смаком.

Вам знадобляться: великі кабачки — 2–3 шт; курячий фарш — 0, 5 кг; сир — 200–300 г; помідор середній — 3–4 шт, цибуля ріпчаста — 1 шт; кріп або петрушка, можна все разом; майонез (за бажанням), сіль, перець, олія для смаження.

Беремо кабачки, миємо, розрізаємо вздовж і впоперек. Серединку обережно вирізаємо за допомогою ложки, залишаючи товщину стінки 1, 5–2 см. Викладаємо «човники» на деко, попередньо змастивши надрізані боки олією, і ставимо в духовку на 10 –15 хвилин.

Поки наші кабачки печуться, готуємо начинку. Вирізану м’якоть кабачків нарізаємо дрібними шматочками. Цибулю дрібно шаткуємо, викладаємо на розігріту сковороду і злегка обсмажуємо на олії. Додаємо туди більшу частину нарізаної кабачкової м’якоті (з решти можна потім зробити оладки), обсмажуємо. Після перекладаємо все у велику миску (миску або каструльку беремо таку, щоб було зручно перемішувати отриману начинку). У ту ж олію, в якій смажилися цибуля й нарізані кабачки, викладаємо фарш. Після обсмажування викладаємо його до обсмажених кабачків, ріжемо дрібно зелень, додаємо в отриману масу, солимо, перчимо. Туди ж відправляємо половину натертого на середній тертушці сиру.

Витягуємо з духовки злегка підпечені кабачки. Даємо їм охолонути. Після викладаємо суміш для фарширування в підготовлені «човники». Помідори нарізаємо кружечками, прикрашаємо ними зверху «човники». Зверху мажемо майонезом і відправляємо в розігріту духовку приблизно на 20–30 хвилин. За 5–10 хвилин до готовності зверху посипаємо «човники» сиром, що залишився.

Можна в процесі обсмажування цибулі і кабачків додати дрібно-дрібно порізаний або видавлений зубчик часнику. Він додасть страві більш пікантного аромату.

 

Коми з душами, або колдуни, від редактора сайту

SKr-kldФото: fotorecept.com

У нашій родині є білоруси, а для білорусів найкращий продукт — це картопля. Недарма ж їх називають «бульбаші». Тому пропоную читачам дуже смачну та поживну страву коми з душами. Ще її називають колдуни.

Аби приготувати коми, слід взяти півтора кілограми крупної картоплі та натерти її на дрібну тертушку. Отриману масу викласти на марлю та віджати. З марлі терту картоплю повертаємо в миску, додаємо 3–4 ст. л. борошна, сіль і перемішуємо. «Коми» готові, беремося за «душі». Слід узяти 500–600 г фаршу (яловичина — 200 г, свинина — 300 г), додати в нього подрібнені цибулю та часник (за смаком), сіль, чорний перець і спеції (за смаком). Фарш ретельно перемішати.

Починаємо формування комів з душами. Для цього слід взяти столову ложку тіста на долоню, притиснути його ложкою або пальцями. На отриману півкулю покласти маленький шматок фаршу й покласти зверху ще одну ложку тіста. Отриману масу притиснути долонями, розкочуючи, сформувати кругленьку кульку.

Готові кульки слід кидати у велику каструлю з підсоленим окропом. Варити коми з душами потрібно не менше ніж 40 хвилин. Подавати страву слід гарячою. Особливо смакують коми з душами із засмаженою на салі цибулею, або зі сметанкою, або з молочком.

До речі. Не поспішайте виливати рідину, яка залишиться після віджимання натертої картоплі. Для тих, хто має виразку або інші захворювання ЖКТ, це дуже добрий народний засіб лікування. Випийте склянку рідини перед їдою, і біль та хвороба пройдуть.

 

Зрази з чорносливом і беконом від офіс-менеджера

SKr-srsФото: forum.say7.info

Хочу поділитися своїм улюбленим рецептом приготування зразів, якими ми дуже любимо ласувати всією сім’єю. Їх можна готувати і на святковий стіл, і на повсякдень. І займе ця страва усього хвилин 40 вашого часу. Рулети й рулетики: прості та незвичні рецепти

Для приготування зразів вам буде потрібно 100 г тонко нарізаного підкопченого бекону, 700 г фаршу телятини зі свининою, 10–15 шт. великого чорносливу, 1 велика цибулина, 1 яйце, 3‒4  булочки, нарізані середніми шматочками (я попередньо тру її на дрібній тертці), 100 г твердого сиру, 100 г вершків або сметани, сіль, спеції, зелень петрушки.

Спочатку розмочуємо булку  і змішуємо з фаршем, яйцем, сіллю, спеціями і подрібненою цибулею.

На тонку смужку бекону кладемо один чорнослив і скручуємо тугим рулетиком. З фаршу формуємо млинець, на середину якого кладемо готовий рулетик, край млинця з’єднуємо та формуємо котлетку. Готові котлетки укладаємо на деко, зверху змащуємо вершками або сметаною і запікаємо в духовці.

А можна і просто обсмажити на сковороді, попередньо запанірувавши в сухарях або манній крупі.

Готові зрази посипаємо тертим сиром і зеленню петрушки. Тепер можна їх куштувати.

Автор: Дарина Козуб