Пироги із солодким перцем

05.09.2021 16:30 Корисно
crello.com crello.com
Солодкий перець восени… Що тільки з нього не робили: і салати, і лечо на зиму, і різні варіанти фаршированого перцю. Залишилося хіба що в пиріг додати… А, власне, чому б і ні? І рецепти ми вам надамо – різні, але всі цікаві.

Пиріг з м’ясом і болгарським перцем

Фото: patee.ru

Для цього пирога використовують трохи незвичне тісто – з картоплею. Але саме воно разом зі сметанно-томатною заливкою робить страву цікавою на вигляд і дуже смачною.

Знадобляться: Для тіста: картопля – 200 г, борошно пшеничне – 126 г, масло вершкове – 80 г; Для начинки: цибуля ріпчаста – 2 шт., фарш яловичий – 250 г, фарш свинячий – 250 г, перець болгарський солодкий – 2 шт., мускатний горіх тертий ‒ дрібка, паприка мелена – дрібка; Для заливки: яйця – 3 шт., сметана – 3 ст. л., томатна паста – 2 ст. л., вершки (35‒40 %) – 150 мл, перець чорний мелений – за смаком, сіль – за смаком.

Відварити картоплю в підсоленій воді, розім’яти, додати масло й ретельно перемішати. Всипати просіяне борошно, перемішати, замісити тісто. Змастити форму для пирога зі знімними боками маслом. Покласти в неї тісто і притиснути до дна й боків форми. Відставити на півгодини в холодильник, а тим часом приготувати начинку. Цибулю подрібнити, перець нарізати  соломкою. Нагріти масло на сковороді, викласти туди цибулю й обсмажити на середньому вогні. Коли цибуля розм’якне, додати нарізаний перець і  обсмажувати все разом ще 5‒7 хвилин, приправивши сіллю і перцем, після чого викласти в невелику миску. Обсмажити на сковороді весь фарш (за необхідності додати ще трохи вершкового масла) до повної готовності, хвилин 10‒12, приправити сіллю і перцем і викласти в миску з перцем. Додати мускатний горіх, паприку й ретельно перемішати. Готову начинку викласти в форму для пирога з картопляним тістом. Збити яйця в маленькій мисці, потім додати сметану, томат, вершки, приправити сіллю та перцем і ретельно все перемішати. Готовою сумішшю залити пиріг, поставити форму в розігріту до 180 °С духовку й випікати 30‒40 хвилин. Дістати пиріг з духовки, залишити на 10‒12 хвилин «визріти», після чого зняти боки форми, викласти його на блюдо й подавати.

 

Пиріг із сиром фета й болгарським перцем

Фото: cookpad.com

Шикарне поєднання інгредієнтів робить цей пиріг цікавим і дуже смачним. Готувати його легко і просто, а результат задовольнить найвибагливіший смак.

Знадобляться: листкове дріжджове тісто – 1,5 кг, сир фета (можна взяти бринзу або сулугуні) – 400 г, сир кисломолочний (5 %) – 180 г, перець болгарський солодкий – 6‒8 шт., яйця – 1‒2 шт.

Закрити деко фольгою, викласти на нього перці й поставити в заздалегідь розігріту до 180 °С духовку приблизно на 40 хвилин. Як тільки в перців почне темніти скоринка, витягти їх з духовки, покласти в пакет, щільно закрутити й залишити «відпочити» хвилин на 15. Потім очистити їх від шкірки, прибрати внутрішні перегородки й насіння. Підготовлені перці порізати на смужки й покласти їх у друшляк, щоб стекла зайва рідина. Тим часом викласти в миску кисломолочний сир і сир фета і ретельно вимішати все разом до однорідної маси. Тісто розділити надвоє. Одну половину розкачати у вигляді прямокутника і викласти на неї лопаткою сирну начинку. Поверх неї покласти смужки болгарських перців. Другу половину тіста також розкачати за формою першої і накрити нею пиріг. Краї пирога ретельно защипати, поверхню добре змастити збитим яйцем. Поставити деко в попередньо розігріту до 160 °С духовку і випікати 30‒40 хвилин, до рум’яної скоринки. Пиріг можна подавати і гарячим, і холодним.

 

Швидкий пиріг з болгарським перцем і шинкою

Фото: patee.ru

Рідке тісто швидко пропікається, і в результаті виходить щось на зразок запіканки зі смаком піци, яку можна приготувати тоді, коли зовсім немає часу на стояння біля плити.

Знадобляться: сир твердий – 200 г, шинка – 200 г, молоко – 100 мл, борошно – 100 г, яйця – 4 шт., перець болгарський солодкий – 1 шт., часник ‒ 2 зубчики, сода – 0,25 ч. л., перець чорний мелений, зелень, сіль – за смаком.

Збити яйця, влити молоко, додати сіль і перець за смаком. Продовжуючи збивати, додати просіяне борошно і соду. Має вийти рідке тісто. Порізати кубиками шинку й перець. Подрібнити часник, порубати зелень, натерти сир. Усі інгредієнти перемішати з тістом, викласти у форму і поставити в попередньо прогріту до 200 °С духовку. Пекти протягом півгодини або трохи більше – визначити готовність за допомогою дерев’яної тріски: якщо вона буде сухою після того, як проткне пиріг, він готовий.

 

Кіш з куркою і болгарським перцем

Фото: gurman.co.ua

Це смачна, поживна й доволі красива закусочна випічка, що може перетворитися на повноцінний обід.

Знадобляться: Для тіста: сметана (20%) – 100 г, вершкове масло – 50 г, яйця – 1 шт., борошно – 250 г (2 склянки об’ємом 200 мл), розпушувач тіста – 2 ч. л., сіль – дрібка; Для начинки: куряче філе – 350 г, перець болгарський солодкий – 250 г, цибуля ріпчаста – 100 г, сир твердий – 50 г, олія – 50 мл, сіль і перець чорний мелений – за смаком; Для заливки: яйця – 2 шт., вершки (15 %) – 100 г.

У великій мисці з’єднати сметану, яйце і вершкове масло. Збити всі інгредієнти за допомогою міксера. Частинами ввести борошно, змішане з розпушувачем і дрібкою солі. Замісити м’яке тісто, яке не липне до рук. Накрити тісто рушником і залишити на певний час. Ввімкнути духовку для розігріву до 180 °С. Куряче філе нарізати невеликими кубиками. Перець і цибулю очистити, промити й нарізати невеликими кубиками. У сковороді розігріти трохи олії. Куряче філе викласти в сковороду і обсмажувати 6‒7 хвилин, періодично помішуючи. Обсмажене філе викласти в мисочку. У ту ж сковороду викласти перець і цибулю. Смажити овочі на слабкому вогні 4‒5 хвилин, до рум’яності. Повернути в сковороду з овочами курку. Додати сіль і мелений перець за смаком. Перемішати й готувати ще 3 хвилини. В окремій глибокій мисці з’єднати яйця і вершки, злегка збити віночком. Твердий сир натерти на середній тертці. Тісто викласти у форму з бортиками, розподіливши по всій поверхні, з якомога вищими бортиками. Викласти на тісто підготовану начинку, залити її яєчно-вершковою сумішшю. Зверху посипати сиром, акуратно «втопити» його в заливці. Поставити форму в розігріту духовку й випікати пиріг 50‒60 хвилин. Готовий пиріг перекласти на тарілку, розрізати на порції і подати до столу, можна при цьому доповнити зеленню.