Зимові салати із селерою: експериментуємо з інгредієнтами

08.01.2023 15:50 Корисно
Фото: 1000.menu Фото: 1000.menu
На корінь селери мало хто звертає увагу як на основу для салату. Багато кому вона здається дуже пряною, до того ж швидко темніє. Але, окрім користі, саме селера надасть зимовим салатам відчуття свіжості, головне – знати декілька хитрощів.

Зимовий салат із селерою та сметаною та його варіанти

Селера із сметаною (краще нежирною) – це чудове поєднання. Але для повноцінного салату вам знадобиться трохи лимона, зелень (яка є, бажано кріп), обов’язково – зелена цибуля та огірок. Це, як кажуть, базові складові.

Селеру натріть на тертушці та швиденько полийте лимонним соком. Відріжте від лимона три тонесенькі кружальця та поріжте їх дрібненько. Додайте до селери. Ну а далі залишається додати огірок, який уже ви порізали тоненькими напівкружальцями, пошатковану зелень та приправити сіллю і сметаною. 

Якщо вдома взимку немає свіжого огірка, не переймайтесь – наріжте та додайте до салату яблуко, і буде не гірше – декому так навіть більше подобається.

А ще можна додати «секретний інгредієнт» –  очищені, підсмажені та подрібнені волоські горіхи.

Якщо ви хочете зробити цей салат більш поживним, то додайте до нього одне зварене та порізане яйце. 

Раніше ми писали також про салатні експеріменти зі свіжим гарбузом та про те, як зробити повітряну гречку.

Автор:
Інна Можейко