Новий щорічний фестиваль започаткували у Харкові

05.06.2015 13:21 Культура
http://rblogger.ru/ http://rblogger.ru/
Книжковий фестиваль Kharkiv BookFest проходитиме наприкінці весни.

Про це повідомив один із головних ініціаторів проведення цього нового проекту президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий.

- По-перше, ми переконалися, що такий фестиваль необхідний харків'янам, які не тільки активно цікавилися різними заходами і брали участь у них, але й на фінальному ярмарку купували книги цілими пакетами. По-друге, ми побачили, що фестиваль важливий для професіоналів і може зробити вагомий внесок у розвиток книжкового ринку України в цілому, — відзначив Сергій Політучий.

Читайте також: НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКОЇ КНИГИ ВИДІЛЕНО ВДВІЧІ БІЛЬШЕ КОШТІВ

Організатори фестивалю запевняють, що цей захід не збирається конкурувати із львівським Форумом видавців і київським Книжковим арсеналом. Натомість Харківський фестиваль покликаний доповнювати їх, визначаючи роль Харкова як найбільшого центру книговидання і преси України.

Нагадаємо, цього року фестиваль проходив із 15 по 30 травня. У його рамках засідала Книжкова Рада за участю представників влади, бізнесу і закордонних фахівців. Зокрема цього року гостем фестивалю став віце-президент Франкфуртського книжкового ярмарку - другої найбільшої у світі книжної виставки, Тобіас Фосс, який розповів німецькі рецепти успіху для українських видавців.

До слова, під час Книжкової Ради фахівці предметно обговорили ідею створення в Україні Інституту Книги. Вони також пообіцяли сформувати низку пропозицій українському уряду щодо створення на вітчизняному ринку прозорих умов розподілу бюджетних коштів, реформування бібліотечного господарства, участі в міжнародних виставках, популяризації читання тощо.

Довідка. Kharkiv BookFest задуманий як серія відкритих для публіки подій, об'єднаних книжковою ідеєю. Цього року під час фестивалю, окрім Книжкової Ради, відбулися низка інших заходів: виставка книжкових ілюстрацій, спеціальна екскурсія історичними літературними місцями, кіноперегляди, літературні й поетичні вечори, книжковий ярмарок у саду Шевченка, концерт місцевих музикантів. Другий Kharkiv BookFest має пройти наступного травня.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта