«Попелюшка» на вихідних: на сцені ХНАТОБу покажуть балет для дорослих та дітей

11.11.2021 18:00 Культура
Фото: kh.vgorode.ua Фото: kh.vgorode.ua
Відома казка Шарля Перро існує в десятках версій, але та, що пропонують у Харківському театрі опери та балету, має свою родзинку.

На запитання – хто є головним героєм казки «Попелюшка» – і дорослі, і малі  в один голос вам скажуть: зрозуміло, Попелюшка! Дівчина з добрим серцем та працьовитими руками не може не бути героїнею казки, мета якої – доказати, що добро завжди перемагає зло. Але головний постановник харківської версії «Попелюшки»  Віктор Литвинов вирішив інакше. В його «Попелюшці» головним героєм є принц – саме він повинен пройти шлях душевної еволюції, щоб з’ясувати, що таке справжня любов.

Фото: kh.vgorode.ua

Свою «Попелюшку» Сергій Прокоф’єв писав під час війни, працюючи водночас над епопеєю «Війна та мир». Для нього ця казкова історія:  місцями – жартівлива, місцями – сумна,  була засобом повернутися в простий та справедливий світ. Тому у балеті  багато вигадки, гумору, гротеску, а у постановці Литвинова – дотепних пластичних знахідок; ексцентричні побутові сценки чергуються з мелодраматичними, класичний танець з яскравим характерним. Видовищне та динамічне дійство не залишить байдужими ні дорослих, ні маленьких любителів балету.

Читайте також: Балетний блокбастер «Спартак» покажуть у ХНАТОБі на вихідних

Вистава відбудеться 14 листопада, початок о 18.30, але слідкуйте за афішею – адміністрація театру попереджає, що в репертуарі можливі зміни.

 

Автор: Ірина Мнішек