На Харківщині правоохоронці збирають «урожай» прихильників «руського миру»

15.10.2022 18:52 Новини
У Харківській області продовжується робота з викриття колаборантів і шанувальників країни-агресора.

Про це повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури.

Так, 49-річний житель Хотімлі під час окупації села закликав земляків підтримувати діяльність ворога. Чоловік схвалював дії президента рф і намагався переконати інших людей у тому, що терор мирного населення, який вчиняють російські військові, насправді – справа рук ЗСУ. 

Ще один прихильник «руського миру» живе у місті Південному. 39-річний чоловік намагався переконати своїх знайомих у правомірності поширення суверенітету рф на території нашої держави. Навіть під час затримання він розказував правоохоронцям, що Україна повинна приєднатися до росії.

В обласному центрі за останній час виявили двох прихильників окупантів. Так, проросійськи налаштована харків’янка закликала підтримувати збройну агресію рф проти нашої держави і висловлювалась на підтримку дій країни-агресора.

Цим трьом повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). 

Ще один любитель путіна, який виправдовував дії загарбників і схвально висловлювався на їхню адресу, тепер має можливість озвучити те ж саме в суді. 59-річного харків’янина судитимуть за ч. 1 ст. 436-2 КК України.

Нагадаємо, у Харківській області СБУ впіймала «на гарячому» молодика, який розвідував та передавав російським військовим дані про позиції ЗСУ і пересування військової техніки.