На Харківщині затримали митника, який в окупаційній адміністрації став «завгоспом»

14.10.2022 19:07 Область Online
У Харківській області правоохоронці затримали ще одного колаборанта, який під час окупації співпрацював з ворогом.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, до початку повномасштабного вторгнення чоловік обіймав посаду головного державного інспектора відділу митного оформлення митного поста «Куп’янськ».

Досудовим розслідуванням встановлено, що державний інспектор, перебуваючи у с. Петропавлівка Куп’янського району, обійняв посаду в. о. завідувача сектора житлово-комунального господарства в окупаційній адміністрації держави-агресора.

«Колаборант організовував роботу для отримання виплат місцевому населенню від рф. Також «завгосп» надав вказівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, зокрема наказав працівнику фарбувати зупинки громадського транспорту в кольори російського прапора», – йдеться у повідомленні.

Також «завгосп» надав указівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, зокрема наказав працівнику фарбувати зупинки громадського транспорту в кольори російського прапора.

Крім того, підозрюваний за вказівкою «нової влади» приймав заяви мешканців щодо проблем гуманітарного характеру, створюючи вигляд «турботи» від росіян. 

13 жовтня правоохоронці затримали колаборанта. Наразі прокурорами ініційовано перед судом питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Харківській області СБУ впіймала «на гарячому» молодика, який розвідував та передавав російським військовим дані про позиції ЗСУ і пересування військової техніки.

Автор: Галина Гришко