69 доба війни: у Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на Харківщині

03.05.2022 07:16 Новини
Генштаб ЗСУ розповів про оперативну обстановку в Харківській області станом на 6:00 3 травня.

На сьогоднішній день агресор вживає заходів щодо поповнення значних втрат техніки в підрозділах збройних сил російської федерації, що ведуть бойові дії на території нашої держави. Так, у місті Богучар Воронезької області у період з 27 квітня по 02 травня 2022 року було знято зі зберігання 17 танків та 60 БМП-1. Усю техніку було відправлено на тимчасово окуповані території України.

За оновленою інформацією, станом на 6:00 03.05 на Слобожанському напрямку продовжилися обстріли Харківської області, а на Ізюмському напрямку ворог здійснював вогневий вплив на українських військових.

Станом на 18:00 02.05 повідомлялося про те, що на Слобожанському напрямку угруповання ворога зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ балтійського та північного флотів продовжують обстріли міста Харкова.

Щодо Ізюмського напрямку: там тривали наступальні дії противника в напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. До того ж для посилення угруповання до зазначених вище районів окупанти здійснювали переміщення підрозділів ствольної та реактивної артилерії.  А для вдосконалення транспортної інфраструктури здійснили наведення понтонно-мостової переправи через річку Сіверський Донець.

Автор: Юлія Гнатченко