Як отримати перепустку для переміщення населеними пунктами Липецької громади

26.12.2022 17:03 Новини
Місцеві жителі можуть вільно переміщуватися до села Липці, з якого відновили автобусний маршрут до Харкова. Якщо реєстрація місця проживання не в громаді, потрібна перепустка.

До інших населених пунктів автобусні маршрути не відновлені, там пропускна система працює для всіх. Як розповів медіа “Слобідський край” начальник Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко, місцевим перепустка виписується на місяць, власникам житла або членам дачного кооперативу на території громади – на 10 днів. Людина може приїхати, подивитися на свою будівлю чи підлагодити її, або забрати якісь речі.

– Перепустка дається на автомобіль. Власник автівки може вписати в неї та привезти із собою людину, котра полагодить житло, або родичів, які допоможуть виконати необхідні роботи, – пояснив Олексій Слабченко.

Для отримання документа треба звернутися за телефоном: 096-528-56-27. Зробити це можна щодня до обіду. У вас приймуть заяву, поставлять у чергу, потім передадуть інформацію до Харківської районної військової адміністрації, де випишуть перепустку.  З нею пропускають на блокпостах, бо документ погоджений з усіма службами, зокрема і з військовими. 

Нагадаємо, незважаючи на обстріли, Липецька громада поступово відновлюється, у Липці вже повернули світло. Також там працює пункт телемедицини.

 

Про головні новини Липці та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко

Теги: