Як жителі Харківської області отримують міжнародну грошову допомогу

17.03.2023 09:33 Новини

Зараз багато міжнародних донорів допомагає Харківщині. Різні категорії населення отримують від них кошти через Укрпошту.

Як розповів медіа «Слобідський край» директор Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Юрій Савченко, підрозділ ООН, Міжнародна організація з міграції, надає допомогу ВПО, яких в області 450 тисяч. Це адресна допомога: гроші надходять поштовим переказом, треба зайти до будь-якого автоматизованого відділення Укрпошти та отримати кошти. Але людина спочатку повинна отримати SMS-повідомлення, що переказ прийшов. Без нього виплат не буде.

На звільнених територіях тим, хто перебував під окупацією, з вересня 2022 року проводиться виплата грошової допомоги від Червоного Хреста – 1200 гривень на особу. Її заплановано видати більш ніж 134 тисячам жителів Харківської області, в тому числі дітям. Товариство Червоного Хреста України шукає міжнародних донорів, збирає кошти, потім перераховує траншами декільком деокупованим областям, зокрема і Харківській. Тому грошова допомога виплачується частинами.

– На початок березня по Червоному Хресту виплати отримали більше 74 тисячі людей, це понад 90 мільйонів гривень. За наступним траншем у 20 мільйонів гривень здійснюються виплати ще по двох громадах області. Безумовно, мешканці населених пунктів, до яких ще не дійшла черга, незадоволені. Сподіваємося, що отримаємо фінансування та продовжимо такі виплати, – розповів Юрій Савченко.

Нагадаємо, що стаціонарні відділення Укрпошти на звільнених територіях сильно постраждали. Зверніть увагу: щоб отримувати пенсію на новому місці проживання, треба зробити її переадресацію

Також нагадаємо, що наразі здійснюється перевірка ВПО щодо отримання допомоги.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Марія Іващенко