Яка ситуація з COVID-19 у Харківській області зараз: оновлені дані

11.03.2024 16:19 Новини
Ковід у дітей / Фото ілюстративне, tvoemisto Ковід у дітей / Фото ілюстративне, tvoemisto

Протягом тижня у Харківській області були зафіксовані десятки випадків захворювання на «ковід». Третина із них – діти.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду.

З 4 по 10 березня на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 1293 жителі Харківщини. З них 49 % – це діти.

Стосовно ситуації з COVID-19, то минулого тижня було зареєстровано 31 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної хвороби. Про це розповіли у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Наразі показник захворюваності становить 91,4 на 100 тисяч населення – іншими словами, він на 78 % нижчий за показник епідемічного порога і відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Загалом за тиждень було госпіталізовано 78 людей. Двоє з них – до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 31 % склали діти до 17 років.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Харківській області було зафіксовано два летальних випадки у пацієнтів з COVID-19. Загалом з початку епідемічного сезону – 59 випадків.

Нагадаємо, 5 травня 2023 року Всесвітня організація охорони здоров’я скасувала статус пандемії коронавірусу COVID-19. Тоді глава ВООЗ наголосив, що, хоча і знизилася смертність, загроза коронавірусу залишається.

Автор: Анна Хливнюк