Які блокпости найбільш проблемні у Харківській області: оновлені дані

05.03.2024 11:25 Новини
Набої, зброя та медикаменти, знайдені кінологами на блокпосту / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ Набої, зброя та медикаменти, знайдені кінологами на блокпосту / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

Кінологи розповіли про моторошні знахідки, які водії намагалися ввезти до Харкова, та про найпроблемніші блокпости довкола міста.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ.

Один з найбільш проблемних блокпостів Харківщини – це блокпост, який з’єднує зону бойових дій з містом Харків. Він розташований на в’їзді до Харкова з боку Чугуєва.

Наприклад, 29 лютого 2024 року на БП «Чугуїв» військові зупинили для перевірки «Hyundai SantaFe» на державних номерах однієї з країн ЄС. 39-річний водій авто запевнив, що нічого забороненого не має. Втім, під час огляду автомобіля кінологом зі службовим собакою Вета, в салоні були знайдені ручний гранатомет, 60 набоїв калібру 5,65 та 7 набоїв калібру 7,62. 

Друге місце за кількістю небезпечних знахідок посідає блокпост на трасі «Харків – Київ».

Тут ми виявляємо найбільшу кількість зброї, вибухівки та наркотичних засобів, які злочинці намагаються транзитом провезти через Харків у центральну та західну частини нашої держави, – пояснив начальник кінологічної служби бригади, офіцер з позивним «К-9».

Загалом протягом лютого військові разом із собаками знайшли:

  • 1 ручний гранатомет;
  • 2 ручки ствола «Вrauning»;
  • 1 автомат Калашнікова;
  • 2654 набої калібру 5,45; 
  • 283 набої калібру 7,62;
  • понад 380 набоїв калібру 5,56;
  • 17 гранат різноманітних модифікацій;
  • майже 1,5 кг порохових зарядів;
  • 400 г тротилових шашок.

Серед інших небезпечних «знахідок» опинилися універсальні запали, наркотичні речовини, а також фармпрепарати обмеженого доступу.

Наркотики на блокпосту Харкова

Боєприпаси, знайдені на блокпосту

Зброя та боєприпаси, знайдені на блокпостах Харкова

Зброя, боєприпаси та інші небезпечні предмети, які вилучили на в'їзді до Харкова / Фото: 5 Слобожанська бригада НГУ

Раніше ми розповідали про кінологічну пару 5-ї Слобожанської бригади — офіцера Нацгвардії Дмитра Кириченка та службового собаки Ірбіса, який двічі запобігав ввезенню до Харкова зброї та вибухівки.

А також про пухнасту гвардійку Мальту. Собака викрила водія, який намагався провезти до Харкова цілу низку боєприпасів: гранати, запали, набої, тротилові шашки та багато іншого.

Автор: Анна Хливнюк