Якою буде погода на Харківщині у четвер 8 грудня

08.12.2022 07:59 Новини
У більшості регіонів України очікується, що буде хмарно та сніжитиме. Зокрема, і в Харківській області, де стовпчик термометра впаде до -5.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Український гідрометеорологічний центр.

8 грудня у Харківській області буде хмарно. Протягом дня слід очікувати сильний сніг, однак у середині дня він має піти на спад. Ввечері знову буде сніжити.

Вітер південно-східний 3-5 м/с, а станом на 8:00 ранку ймовірність опадів сягатиме 93 %.

Температура коливатиметься від -5 до -1.

По всій території  України також буде хмарно. Так, у південній частині країни, східних та більшості центральних областей очікується мокрий сніг та дощ, подекуди ожеледь. На решті територій день пройде без опадів, проте вночі місцями випаде невеликий сніг.

Що відзначається 8 грудня?

8 грудня в народі називають «Климентовим», або ж «Климів день», «Клима». Говорять, що «У день святого Климента зима клин клином вибиває». Або ж «Климент морозом у чоловіка сльозу гонить» –  з цього часу настає пора сильних морозів. Вважалося, що в цей день усі справи потрібно було починати на голодний шлунок, а жінки сиділи і пряли біля вікна, оскільки завдяки снігу в будинку ставало значно світліше. На Климента люди боялися ненароком побачити польових мишей, тому що це вказувало на наближення холодної зими.

Християни ж західного обряду сьогодні відзначають День непорочного зачаття Діви Марії.

Нещодавно ми писали, Як зробити обігрівач зі свічок та квіткових горщиків за 20 хвилин, а також Ліхтарик із сірникової коробки та діода: робимо за три хвилини

Автор: Юлія Гнатченко