Додаткові обмеження вводять у Харківській області на святкові дні

07.05.2022 19:39 Новини
Фото: ukrinform.ua Фото: ukrinform.ua
Голова Харківської ОВА розповів про ситуацію в регіоні.

За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, сьогодні, 7 травня, окупанти продовжили обстрілювати мирних мешканців Харківщини – постраждали населені пункти Чугуївської, Золочівської та Красноградської громад. 

Як розповів голова ХОВА, найгарячішим напрямком в області залишається Ізюмський. Там ворог продовжує атакувати позиції ЗСУ, українські захисники тримаються, відбивають атаки окупантів, ворог відступає, зазнає значних втрат серед живої сили, броньованої техніки, авіації. ЗСУ мають успіх і на інших напрямках, звільняючи населені пункти. 

Читайте також: Голова Харківської ОВА звернувся до жителів окупованих територій. ВІДЕО

З окупованих Руських Тишків до Харкова медикам екстреної допомоги вдалося вивезти трьох поранених цивільних. Їм надають усю необхідну допомогу. 

Олег Синєгубов розповів, що зміниться в області на період відзначення Дня пам’яті та примирення, а також Дня перемоги над нацизмом 8 і 9 травня.

– Через постійні обстріли Харківська ОВА обмежує доступ людей до місць ушанування загиблих під час Другої світової війни. Жодних меморіальних заходів проводитися не буде. Національна поліція патрулюватиме вулиці у посиленому режимі. Закликаю усіх не виходити без потреби на вулиці, не перебувати у парках, скверах та інших громадських місцях. Не ігноруйте сигнали тривоги! Прошу всіх поставитися з розумінням до цих обмежень. Вони задля нашої безпеки, – зазначив Олег Синєгубов.

Автор: Савелій Мякушко