Дорожники очистили більше тисячі кілометрів заледенілих доріг на Харківщині

06.01.2024 13:26 Новини
Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури

Дорожники Харківської області продовжують долати наслідки негоди. Зокрема, ожеледицю, яка утворилася на дорогах регіону через крижані дощі.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Долаючи наслідки негоди, яка накрила Харківщину останніми днями, на дороги було виведено 102 одиниці спеціальної техніки. Головна причина – це ожеледиці, спричинені крижаним дощем.

Загалом було очищено 1065 км доріг та використано 50 тонн солі і 1087 тонн піщано-сольової суміші.

Станом на 6 січня обмежень у русі дорогами області немає, а надзвичайних ситуацій не зафіксовано. Однак, за даними синоптиків, вже завтра, 7 січня, Харківщина потрапить під дію активного антициклону та вторгнення мас арктичного повітря, що принесуть із собою сніг, хуртовини, а потім і значне зниження температури повітря. Вночі – до 15-19 градусів, удень – до 8-13 морозу. Також прогнозується приріст снігового покриву до 10-20 см. Усе це супроводжуватиметься сильними поривами вітру, які можуть спричинити на дорогах замети та ожеледицю.

Нагадаємо, сьогодні у Харківській області буде хмарна погода. Вдень без істотних опадів, однак синоптики прогнозують ожеледь та слабкий туман.

Також ми писали, якою буде погода у Харківській області в січні 2024 року

Автор: Анна Хливнюк