Дрон для енергетиків та примусова евакуація: підсумки тижня на Харківщині

30.04.2023 16:50 Новини
Фото: Національна поліція Харківської області Фото: Національна поліція Харківської області

Головні події Харківської області за тиждень 24-30 квітня 2023 року.

Як повідомляв Слобідський край, Кабмін дозволив не сплачувати борги за комуналку. Це стосується тих людей, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони. Щоб не стягувалася заборгованість, споживачі мають надати постачальнику послуг документи, що підтверджують їх відсутність у будинку – довідку внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі тощо.

Зранку 25 квітня ворог вдарив двома ракетами С-300 по центру Куп’янська . Ракета влучила у будівлю місцевого краєзнавчого музею. Внаслідок ракетного удару було поранено 10 людей, дві людини загинули. 

У Куп’янську жителі зібрали кошти на дрон, який допоможе працювати енергетикам. Він необхідний для  обстеження ЛЕП та виявлення поривів в умовах високої мінної небезпеки енергетикам Куп'янського району. Необхідна сума була придбана небайдужими жителями Куп'янської громади усього за декілька днів.  

У Савинському будинку культури відкриваються дитячі гуртки. 28 квітня в приміщенні музичної школи на 1-му поверсі відбулося  перше заняття гуртка декоративно-прикладного мистецтва. Також проводиться набір дітей на вокальний гурток «Веселі нотки». 

Лікарні у Куп’янську, Чугуєві та Вовчанську отримали накопичувальні акумулятори для роботи у випадку тривалого блекауту.   Одна така накопичувальна акумуляторна батарея здатна забезпечувати електроенергією роботу цілого медзакладу до 4,5 години при піковому навантаженні до 45 кВт.

У Куп'янському районі примусово евакуювали сім дітей  із сіл Пісчане, Березники та Кучерівка.  Жінок з дітьми доставили до Харкова та надали житло. У поліції зазначили, що евакуаційні заходи будуть тривати, поки працівники поліції не вивезуть усіх дітей до безпечних місць. 

В Ізюмському районі в селі Вірнопілля 29 квітня 30-річний чоловік підірвався на власному подвір’ї на невідомому вибухонебезпечному предметі. Наразі він перебуває у місцевій лікарні, стан – середньої важкості. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

 

 

 

Автор: Інна Можейко