Головні події Харківської області на ранок 1 квітня

01.04.2023 09:37 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 1 квітня 2023 року.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись  на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 1 квітня, російські війська обстріляли 12 населених пунктів.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв населені пункти Ветеринарне, Гоптівка, Стрілеча, Глибоке, Нескучне, Бочкове і Бударки.

На Куп’янському напрямку під вогонь потрапили Кам’янка, Фиголівка, Масютівка, Синьківка та Крохмальне.

Зазначається, що постраждалих унаслідок обстрілів немає.

За добу з 31 березня по 1 квітня 2023 року рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 45 оперативних виїздів, з яких:

33 – на ліквідацію пожеж;

8 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам;

4 – інші виїзди.

З 33 пожеж, що трапились за добу, 23 виникло у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 91 одиницю вибухонебезпечних предметів, а також обстежили близько 8,5 га територій.

Нагадаємо, у Харківській області з початку війни від вибухонебезпечних предметів загинуло 27 людей. Весною кількість постраждалих може зрости.

У Харківській області з 23 до 29 березня сапери обстежили та розмінували 31,3 кілометра доріг, 2,9 кілометра газопроводів, а також обстежили 10 об’єктів. Загалом за цей період знищено 2017 вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор: Ксенія Карпенко