На Харківщині за тиждень розмінували майже 114 гектарів території

31.03.2023 09:41 Суспільство

У Харківській області з 23 до 29 березня сапери обстежили та розмінували 31,3 кілометра доріг, 2,9 кілометра газопроводів, а також обстежили 10 об’єктів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Департамент цивільного захисту Харківської ОВА.

Протягом тижня рятувальники розмінували 113,9 га території, підрозділи ДСНС залучали 350 разів. Загалом за цей період знищено 2017 вибухонебезпечних предметів.

Окрім цього, перевірили 76,6 км ліній електропередач. Завдяки розмінованим ділянкам підключили до електромережі 585 абонентів, а також заживили 212 абонентів повторно.

Розмінування Харківської області з 23 до 29 березня

Що робити, якщо ви знайшли невідомий предмет, дивіться у відео на YouTube-каналі «Слобідський край».  Про алгоритм дії при виявленні вибухонебезпечних предметів розповів начальник кафедри піротехнічної та спеціальної допомоги Національного університету цивільного захисту України Олександр Шевчук.

Нагадаємо, росіяни дуже щільно замінували Харківську область. Наразі на масштабне розмінування не вистачає спеціальної техніки та підрозділів.

Жителі Циркунівської громади часто звертаються із заявами про розмінування приватних територій. Щотижня сільська військова адміністрація отримує до 20 заяв. Процес збирання інформації триває.

Нагадаємо також, що в Харківській області у деокупованих громадах і там, де велися активні бойові дії, заборонили відвідувати кладовища напередодні Великодня. У громадах, які не були під окупацією чи знаходяться далеко від лінії зіткнення, відвідування кладовищ також може бути небезпечним

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.