Головні події Харківської області на ранок 10 серпня

10.08.2023 08:49 Новини

Харківська область станом на ранок 10 серпня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 10 серпня, наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі північніше Синьківки та північно-східніше Іванівки.

  • На Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Червона Зоря, Малі Проходи, Гатище, Варварівка, Рублене та Одрадне.
  • На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів, серед них Дворічна, Масютівка, Петропавлівка, Кучерівка, Кислівка.

За інформації голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, протягом минулої доби росіяни масовано з використанням керованих авіабомб та іншого озброєння обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Куп'янського районів.

  • Близько опівночі окупанти обстріляли село Кіндрашівка Куп'янського району зазнали поранення 41-річний цивільний чоловік та 39-річна жінка.
  • Опівночі ворог завдав удару по місту Куп'янськ керованою авіабомбою ФАБ-250. Пошкоджено будівлю міськради. О 7:30 ворог знову обстріляв Куп'янськ, пошкоджено будинок. На цю хвилину інформація про постраждалих не надходила.

Харківська область, Куп’янськ, зруйнована будівля міської ради

Минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 12  пожеж, з них 3 спричинені ворожими обстрілами.

  • о 12:20 внаслідок чергового обстрілу з боку окупантів виникла пожежа у прифронтовому селі Петропавлівка Куп’янського району. Цього разу зайнявся приватний житловий будинок. Жертв та постраждалих немає.
  • о 14:38 ворог обстріляв з артилерії село Першотравневе Борівської громади. Зайнявся приватний будинок, у який влучив ворожий снаряд. Жертв та постраждалих немає.
  • о 19:25 в результаті масованого обстрілу села Чернещина Борівської громади зайнявся приватний будинок та господарча споруда. Однак через те, що ворог не припиняв завдавати артилерійських ударів, дістатися місця пожежі рятувальникам було неможливо. 

Піротехніки ДСНС протягом доби вилучено та знешкоджено 92 одиниці вибухонебезпечних предметів.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 35 осіб.

У місті Харків слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом руйнування під приводом реконструкції старовинного маєтку, розташованого на Бурсацькому узвозі. 

Нагадаємо, у  Харківській області частково відновлено Балаклійський центр первинної медико-санітарної допомоги. Медзаклад складається з 36 амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, які обслуговують мешканців двох територіальних громад – Балаклійської та Савинської. 

Нагадаємо також, що у Харківській області 11 закладів загальної середньої освіти, 18 закладів дошкільної та 5 закладів вищої освіти планують працювати за мішаною формою навчання, якщо пройдуть перевірку на готовність укриттів.

Раніше ми писали, що жителі Харківської області можуть отримати разову грошову виплату до Дня Незалежності України від 450 до 3 100 гривень.

 Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко