Головні події Харківської області на ранок 15 грудня

15.12.2022 08:49 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Якою стала минула доба для Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 15 грудня 2022 року.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури.

  • На Куп’янському напрямку російські окупанти намагаються покращити своє тактичне положення. За добу обстрілів зазнали позиції наших військ у районах населених пунктів Червона Зоря, Красне, Стариця, Дворічна та Новомлинськ у Харківській області.
  • Фахівці ДСНС здійснили 24 оперативні виїзди, серед них 14 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена ворожим обстрілом.
  • За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, в селищі Ківшарівка Куп’янського району 63-річна жінка отримала осколкове поранення. Наразі вона перебуває в середньому стані. 
  • Пожежа унаслідок бойових дій сталася в Куп’янському районі області. О 6:00 зайнялася двоповерхова адміністративна будівля, яка перед тим була зруйнована обстрілом. Площа пожежі сягнула 50 кв. м, проте жертв та постраждалих не було. О 06:10 вогонь локалізували, а о 10:50 ліквідували повністю.
  • Близько 23:45 у місті Куп’янськ у результаті обстрілу із ЗРК С-300 було пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
  • У результаті займань, які сталися з побутових причин, загинуло двоє людей. Зокрема, в Індустріальному та Слобідському районах міста Харків. Крім того, з пожежі, яка трапилась у місті Валки Богодухівського району, пожежники врятували 1 чоловіка.
  • Піротехніки знешкодили 280 вибухонебезпечних предметів.
  • Мешканцям нещодавно звільненого міста Куп’янськ цистернами доставили 8 т питної та технічної води.

Нагадаємо, наразі триває добровільна евакуація для жителей Куп'янського району у більш безпечні регіони. З 28 листопада з міста Куп'янськ виїхало 332 жителів, у тому числі 20 маломобільних людей.

А також дізнайтесь, якою буде погода на Харківщині 15 грудня.

Автор: Юлія Гнатченко