Головні події Харківської області на ранок 16 квітня

16.04.2023 09:50 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Харківська область станом на ранок 16 квітня: головні події регіону за добу.

Минулої доби російська армія продовжувала обстрілювати населені пункти Харківщини. Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

На Слобожанському напрямку під удари російської армії потрапили: 

  Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ і Вовчанські Хутори.

На Куп'янському напрямку рф обстріляла:

    Новомлинськ, Дворічну та Берестове.

До того ж  на Куп'янському напрямку армія рф провела мінування місцевості в районах чотирьох населених пунктів.

У селі  Петропавлівка Куп'янського району, яке потрапило під ворожий вогонь учора, за інформацією начальника ХОВА Олега Синєгубова, пошкоджено два приватні будинки, розбито автомобіль та трактор. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Протягом доби  рятувальники Харківського гарнізону ДСНС  здійснили 22 оперативні виїзди, з яких:  10 – на ліквідацію пожеж;  1 – на перевірку місць влучання ворожих снарядів. Пожеж, спричинених ворожими обстрілами, не зафіксовано.

Вночі 15 квітня у селищі Великий Бурлук почалася пожежа в квартирі на 2-му поверсі житлової чотириповерхівки на вул. Весняній, 39. Площа пожежі склала 54 кв. м. Через сильне задимлення рятувальникам довелось евакуювати 7 мешканців будинку.  За попередніми даними, причиною виникнення пожежі могло стати необережне поводження з вогнем.

Також зранку 15 квітня  рятувальники виїхали на виклик за адресою: м. Харків, вул. Грозненська, 36. Там на 7-му поверсі 16-поверхового житлового будинку горіла одна з квартир. Під час розвідки пожежі рятувальники виявили тіло загиблої господарки палаючої оселі, 1961 року народження. Причина виникнення загоряння встановлюється.

Протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили 9,5 га території. Вилучено та знешкоджено 196 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Раніше ми писали також про те, що на  Харківщині засіяли понад 15 тисяч гектарів ланів.   

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Інна Можейко