На Харківщині засіяли понад 15 тисяч гектарів полів

15.04.2023 13:23 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Весняно-польові роботи тривають у Красноградському, Лозівському, частинах Богодухівського, Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів Харківської області.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу Харківської обласної військової адміністрації.

За два тижні польових робіт фермери встигли засіяти більш ніж 15 тисяч гектарів полів. Темпи сповільнюють несприятливі погодні умови.

«Через значні опади на Харківщині аграрії не мають змоги повноцінно оброблювати свої угіддя. Як тільки ситуація зміниться, темпи весняно-полових робіт будуть зростати», – зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов.

На Харківщині тривають роботи з розмінування територій, у тому числі земель сільгосппризначення. Піротехнічні підрозділи убезпечили 700 гектарів площі.

Загалом розмінування й обстеження потребують близько 570 тисяч гектарів.

Нагадаємо, в межах цьогорічної посівної кампанії на Харківщині планують засіяти 634 тисячі гектарів. Очікується збільшення посівних площ під ярі та олійні зернові культури.

Нагадаємо, у Дергачах аграрії отримають перепустки для проведення польових робіт у комендантську годину.

А також, що Україна та Польща спростили проходження кордону для аграріїв

Раніше ми розповідали, що в нашому регіоні посівні площі під озимими культурами скоротилися на 67 %. В умовах війни аграрії Харківської області зуміли зібрати майже 2 мільйони тонн зерна.

Автор: Ксенія Карпенко