Головні події Харківської області на ранок 21 березня

21.03.2023 09:03 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 21 березня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність на території республіки білорусь, але без явного формування наступальних угруповань. Водночас з їх боку продовжується інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах брянської та курської областей.
  • Протягом дня обстрілів зазнали: Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча і Чугуївка.
  • На Куп’янському напрямку противник намагався прорвати оборону наших військ. Унаслідок цього постраждали райони Куп’янська, Крохмального та Берестового.
  • Сьогодні, близько 6:00 ранку, окупанти з мінометів обстріляли село Басове Богодухівського району. Зафіксовано понад 20 ударів, пошкоджено лінії електропередач. Без постраждалих.
  • Рятувальники здійснили 22 оперативні виїзди, серед них: 13 – на ліквідацію пожеж, 1 – для проведення аварійно-рятувальних робіт, а також 4 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам. Загорянь у результаті бойових дій за добу не зафіксовано.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 27 мін, вибухівок та боєприпасів. Сапери обстежили близько 1 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області, а також 3 км ліній електропередач.
    Загалом, починаючи з 8 вересня 2022 року, піротехніки обстежили близько 1928 га території, 256,8 км автомобільних доріг, 813,8 км ЛЕП, 159,2 км залізничних колій та 188,8 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено понад 53 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, у Харківській області стартував набір до «Гвардії Наступу». Приєднатися до формувань кличуть умотивованих та патріотичних громадян, які братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Варто зазначити, що кампанія – не є мобілізацією населення, а кожен доброволець зможе самостійно обрати бригаду, до якої хоче долучитися. Станом на 10 лютого в Україні близько 7 тисяч людей оформили заяви на вступ до «Гвардії Наступу». 

Записатися до підрозділів можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області

Автор: Владислава Ткаченко