Головні події Харківської області на ранок 3 квітня

03.04.2023 08:54 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ, ДСНС Фото: Генштаб ЗСУ, ДСНС

Якою була доба в Харківської області? Головні події регіону станом на ранок 3 квітня 2023 року.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних ударів. Агресор продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах, але без явного формування наступальних угруповань. 
  • Протягом дня обстрілів зазнали Ветеринарне, Гатище, Великий Бурлук та Колодязне. А на Куп’янському напрямку – Кам'янка, Петро-Іванівка, Дворічна, Кутьківка, Западне, Масютівка і Крохмальне. Це один з напрямків, де ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій.
  • Унаслідок обстрілу міста Куп'янськ пошкоджень зазнали об'єкти цивільної промисловості. Окрім того, 65-річна жінка отримала поранення, госпіталізована у стані середньої тяжкості.
  • У селі Вовчанські Хутори Чугуївського району через ворожі атаки було пошкоджено будівлю магазину.
  • Село Богуславка Ізюмського району окупанти обстріляли з РСЗВ. Як наслідок – пошкоджено житловий будинок.
  • Станом на 3 квітня в Харківській області через війну постраждали 275 дітей. Це один з найбільших показників на території України.
  • Рятувальники здійснили 43 оперативні виїзди, серед них: 36 – на ліквідацію пожеж, 4 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, та ще 3 були інші виїзди. Загорянь унаслідок бойових дій за добу не зафіксовано.
  • З 38 пожеж – 27 виникли у природних екосистемах та на відкритих територіях. Загальна площа, випалена вогнем, склала близько 100 гектарів. Горіли торішня суха трава, гілля, чагарники та очерет. А причиною виникнення загорянь стали людська недбалість або навмисне випалювання сухої рослинності чи спалювання сміття.
    Пожежа в екосистемі
    Наслідки пожеж в екосистемі, Хакрівська область
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 47 вибухонебезпечних предметів.

Раніше ми вже писали, що жителів міста Харків просять утриматися від відвідин міського кладовища № 17, яке знаходиться на окружній дорозі, через мінну небезпеку. З аналогічним проханням звернувся до жителів Циркунів начальник Циркунівської сільської військової адміністрації Микола Сікаленко, оскільки з початком весни багато людей приходять на кладовища, щоб прибрати могили родичів.

Нагадаємо також, що з приходом тепла у Харківській області збільшується кількість пожеж в екосистемах. Щодня надзвичайники фіксують близько 15 пожеж. Здебільшого їх причиною є людський фактор.

Автор: Владислава Ткаченко