Губернатор закликав мешканців Харківської області прислухатися до влади та за потреби евакуюватися

17.04.2022 09:27 Новини
Ввечері 16 квітня голова ХОВА Олег Синєгубов прокоментував інформацію щодо евакуації мешканців Харкова та Харківської області.

За його словами, після обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську, який стався 8 квітня, місцева влада намагається працювати на випередження. Так, повідомлення про провокації з’явилося у «пабліках» рф напередодні евакуації з міста Лозова. Саме тому місцева влада Харківщини постійно вживає заходів безпеки та змінює маршрути на більш безпечні.

Олег Синєгубов закликає прислухатися до офіційних повідомлень влади та евакуюватися з територій тих місць, де залишатися небезпечно для життя.

«Ми неодноразово ініціювали відкриття “зелених коридорів” з Ізюма та населених пунктів, що поряд, які зараз перебувають під тимчасовою окупацією. Але, на жаль, погоджень від росіян не отримували», – інформує Олег Синєгубов.

Також він зазначив, що наразі немає підстав проводити евакуацію з міста Харків.

Щодо ситуації в Харківській області: повідомляється, що з Лозової та Барвінкового станом на 16 квітня виїхало майже 40 тисяч людей. Жителі Лозівської громади евакуювалися залізницею та автобусами до міст Хмельницький та Павлоград. За оцінкою Лозівського міського голови Сергія Зеленського, з громади виїхало вже близько 60 % жителів. Він зазначив, що сама евакуація 16 квітня пройшла спокійно і без затримок.

Автор: Юлія Гнатченко