Гуманітарна катастрофа на Ізюмщині. Місту необхідні «зелені коридори»

15.03.2022 12:29 Новини
Фото: ІзюмLIVE Фото: ІзюмLIVE
Уже понад два тижні Ізюмщина Харківської області знаходиться у надзвичайно складному становищі. Заступник Ізюмського міського голови Володимир Мацокін закликає терміново відкрити «зелені коридори» для гуманітарної допомоги.

«Місто Ізюм два тижні в облозі. Без води, без світла, тепла, їжі, ліків, зв’язку. Ситуація нічим не краща від Маріуполя, – повідомив Володимир Мацокін. – Отримуємо інформацію, що ті, хто вціліли під обстрілами, помирають від хвороб і відсутності ліків. Померлих нікому ховати. Медична допомога не надається. Підвезти гуманітарну допомогу, яка є в достатній кількості, немає змоги. Вивезти людей немає змоги».

За словами заступника голови, ворог підступно обстрілює дорогу до Слов’янська, а дорога з Харкова контролюється окупантом. Мости зірвані, місто розрізано навпіл. Сполучення ніякого.

«Ізюму терміново потрібні гуманітарні коридори з двох боків (з боку Харкова і з боку Слов’янська) для доставки гуманітарних вантажів. Ізюму потрібні зелені коридори з двох боків для евакуації громадян. Я прошу всіх причетних до вирішення цих питань знайти вихід», – наголосив Володимир Мацокін.

Автор: Юлія Гнатченко