Харківщина піддалася ракетному обстрілу. Є загибла

08.08.2022 09:48 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
8 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Цієї ночі російські військовослужбовці вчергове обстріляли місто Харків. Близько 23:00 у результаті артобстрілу виникла пожежа в Київському районі. На місці події горіла покрівля адміністративної будівлі. Загалом, протягом ночі було зафіксовано понад 5 запусків ракет з території рф. За попередніми даними, це РЗК С-300, частина з яких здетонувала, так і не діставшись «точки призначення».  

Загалом на теренах області під артилерійський вогонь попали Богодухівський, Ізюмський, Харківський, Чугуївський райони. Так, у Богодухівському районі окупанти знищили 28 гектарів пшениці, а також обстріляли декілька господарств. На Ізюмщині зафіксовано влучання по відкритих територіях та госпіталізована 72-річна жінка.

Одна з ракет влучила в селищі Печеніги близько 01:00 ночі. Удар припав на приватний будинок, унаслідок чого загинула 72-річна жінка. Чугуївський район зазнав серйозних руйнувань минулої доби: через обстріли там горіли дахи приватних будинків, прибудови та господарчі споруди мирних жителів.

У Харківському районі внаслідок військових дій горіли дачні будинки кооперативу та господарчі споруди. Крім того, через обстріли в Черкаських Тишках загинула 62-річна жінка. За словами начальника ХОВА, наразі ще 2 людей госпіталізовані: 84-річна жінка та 62-річний чоловік.

Генштаб ЗСУ оприлюднив інформацію, які населені пункти Харківської області потрапили під ворожі обстріли за добу: Золочів, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Кутузівка, Старий Салтів, Чугуїв та Асіївка. До того ж росіяни завдали авіаційних ударів неподалік Гусарівки та Верхнього Салтова. Повідомляється, що вони активно вели повітряну розвідку БпЛА оперативно-тактичного рівня.

«Як бачимо, росіяни від своєї безуспішності на фронті завдають ударів по мирних містах та селах області. Але ми сильніші їх жалюгідних спроб нас залякати», – наголошує начальник ХОВА Олег Синєгубов.