Харківщина станом на ранок 16 лютого: головні події

16.02.2023 08:57 Новини
Фото: зруйнований унаслідок обстрілу будинок, Харківська область, 16 лютого Фото: зруйнований унаслідок обстрілу будинок, Харківська область, 16 лютого
Основні події Харківської області станом на ранок 16 лютого.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Під ворожим вогнем опинилися Гранів, Світличне, Стрілеча,  Вовчанськ, Землянки, Рублене, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна і Крейдянка. Крім того, ворог атакував армійською авіацією з території рф Гранову і Уди Харківської області.
  • На Куп’янському – з танків, мінометів та артилерії були обстріляні Гряниківка і Кучерівка. Це один з напрямків, де загарбники зосереджують сили для ведення наступальних дій.
  • Рятувальники здійснили 24 оперативні виїзди, серед них: 10 – на ліквідацію пожеж, 3 з яких були спричинені обстрілами, а також 1 – на перевірку місць влучання боєприпасів.
  • Протягом доби, 15 лютого, окупанти тричі обстрілювали приватний житловий сектор міста Куп’янськ. На місці влучань сталося декілька пожеж. Зокрема, горіли прибудова до приватного житлового будинку, господарча споруда на загальній площі близько 50 кв. м, а також приватне підприємство на площі 700 кв. м. На підприємстві зайнявся ангар з автобусами. Постраждалих немає.
  • Близько 11:00 російські війська обстріляли із РСЗВ «Ураган» село Світличне Золочівської ТГ. Пошкоджено одне домогосподарство та електромережі.  
  • О 15:25 рятувальники з міста Вовчанськ виїхали на перевірку місць влучання снарядів. Унаслідок артобстрілу зафіксовано пошкодження трьох приватних домоволодінь. Постраждалих немає.
  • Під ударом опинилося і селище Дворічна. Там у декількох приватних будинках вибито вікна.
    Обстріл, Харківська область, 15 лютого
    Наслідки обстрілу, Харківська область, 15 лютого
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили ще 341 вибухонебезпечний предмет.
  • Мешканці міста Ізюм отримали 8 тонн питної води.

Нагадаємо, вмотивовані та патріотичні громадяни можуть приєднатися до формувань «Гвардії наступу». Вони братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Кампанія – не є мобілізацією населення. Зокрема, на Харківщині до бригад «Гвардії наступу» записалися вже близько 300 добровольців.

Нагадаємо також, Харківський обласний центр служби крові терміново потребує кров усіх «негативних» груп. Зокрема, закінчилися запаси 1-ї, 2-ї, 3-ї та 4-ї груп. Як наслідок, Центр не має що передавати лікарням та бійцям.

Автор: Юлія Гнатченко