Захисникам Харківщини терміново потрібна кров «негативних» груп

06.02.2023 16:41 Суспільство
Харківський обласний центр служби крові терміново потребує кров усіх «негативних» груп.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на офіційну сторінку Обласного центру служби крові.

Наразі в центрі існує гостра нестача крові. Зокрема, закінчилися запаси 1-ї, 2-ї, 3-ї та 4-ї груп. Як наслідок, Центр не має що передавати лікарням та бійцям, що потребують саме ці групи. 

«Ми не повинні відмовляти пораненим у крові через її дефіцит. Будь ласка, станьте донором! Донація займає 10 хвилин вашого часу. Для Вас 10 хвилин — для людини ціле життя», — закликають у Центрі.

Харківський обласний центр служби крові працює за адресою: вул. Клочківська, 366 

  • Понеділок – п’ятниця: з 08:00 до 15:00
  • Субота: з 08:00 до 13:00
  • Телефон: +380 95 570 4766

Яким має бути сніданок перед донацією?

  • Рекомендується випити воду, солодкий чай, компот із сухофруктів.
  • Легкий сніданок має бути за 2-3 год до процедури.
  • Можна перекусити вареними крупами на воді чи макаронними виробами без додавання вершкового масла. Також можна з'їсти хліб, сушку, сухарі (не магазинні снеки!), вівсяне печиво. Дозволені пропарена риба та відварене м'ясо нежирних сортів.

Нагадаємо, якщо ви хочете стати донором та знаходитесь в Харківській області – ми підготували перелік пунктів, де кожен бажаючий може здати кров. Раніше центр повідомляв, що попередній запис не потрібен. Достатньо мати паспорт або додаток "Дія".

Нещодавно мешканці сіл Шипувате і Середній Бурлук завітали до обласного центру служби крові, де також здали кров для наших захисників. Жителі Великобурлуцької громади й надалі допомагатимуть ЗСУ в такий спосіб.

Автор: Юлія Гнатченко