Харківщина станом на ранок 18 січня: основні події

18.01.2023 08:42 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 18 січня.

Як повідомив «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ, по всій території України і надалі зберігається загроза авіаційних та ракетних ударів.

  • На Слобожанському напрямку обстановка залишається сталою, наступальних угруповань противника не виявлено. Під ворожим вогнем опинилися райони населених пунктів Ветеринарне, Красне, Лук'янці, Нескучне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Рибалкине, Білий Колодязь, Нестерне, Землянки, Новомлинськ, Бологівка, Кам’янка та Дворічна Харківської області.
  • На Куп’янському – Кислівка, Берестове, Котлярівка, Вишневе та Іванівка. Російські окупанти завдали за добу 6 ракетних ударів, 3 з яких по цивільних об’єктах міст Куп’янськ та Краматорськ.
  • АТ "Харківобленерго" повідомляє, що у зв'язку з проведенням відновлювальних робіт в електромережі, протягом дня, 18 січня, тривалість погодинних відключень у Харкові та Харківській області може збільшуватися
  • Фахівці ДСНС здійснили 24 оперативні виїзди, з яких 7 – на ліквідацію пожеж. Загорянь унаслідок обстрілів за добу не зафіксовано.
  • 4 рази рятувальники виїжджали на перевірку територій населених пунктів, які були обстріляні ворогом. Зокрема, в селищі Ківшарівка вибуховою хвилею від ракети пошкоджено будівлю місцевої лікарні. Поранення отримав 51-річний фельдшер, якого госпіталізували в стані середньої тяжкості. 
  • У місті Куп’янськ ракети зруйнували гараж і центральний корпус Автотранспортного фахового коледжу.
  • У селищі Дворічна артобстрілом пошкоджено 2 господарчі споруди на приватному подвір’ї, а також дах та вікна літньої кухні, вікна будинку. Без пожеж.
  • У селищі Вільча Чугуївського району пошкоджено щонайменше 4 приватні будинки.
  • Одне із загорянь сталося в Харкові за адресою: вул. Отакара Яроша, 12-А. В результаті події 50-річний чоловік отримав опіки лівої руки, його госпіталізовано до опікового центру міста. Це сталося о 17:30 у приміщенні електрощитової на 1-му поверсі житлової 17-поверхівки, де зайнялися електричне устаткування та старі меблі на площі 10 кв. м. О 17:58 пожежники ліквідували вогонь. Попередньо, пожежа виникла через коротке замикання електричної мережі.
  • Піротехнічні підрозділи знешкодили 71 вибухонебезпечний предмет.
  • Мешканці міст Куп’янськ та Ізюм отримали 16 тонн питної води.

Нещодавно ми писали, що кількість зареєстрованих переселенців у Харківській області сягнула понад 450 тисяч. Зокрема, з деокупованих територій області евакуйовано майже 25 тисяч осіб. 

А також, майже 90 % абонентів на звільнених територіях Харківщини вже мають світло. Як розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов, наразі триває робота над збільшенням фінансування «Харківобленерго».

Автор: Юлія Гнатченко