На деокупованій Харківщині світло повернули майже 90 % абонентів

17.01.2023 19:27 Влада
Про відновлення звільнених територій Харківської області доповів начальник ХОВА Олег Синєгубов під час апаратної наради 17 січня.

Про це повідомляє пресслужба Харківської ОВА, передає «Слобідський край».

«Електропостачання відновлено майже для 90 % абонентів у деокупованих громадах. Працюємо над збільшенням фінансування «Харківобленерго», адже наші енергетики виконують величезний обсяг робіт. Війна триває і питання забезпечення доступу людей до електроенергії, тепла та зв'язку залишається для нас одним з надважливих», – сказав начальник ХОВА.

Також в області триває робота з розгортання нових Пунктів Незламності. Для їх оснащення найближчим часом отримаємо від американського благодійного фонду ще близько 100 генераторів.

За словами Олега Синєгубова, одне пріоритетних питань – забезпечення людей гумдопомогою.

«Харківська ОВА відправила на деокуповані території майже 3,7 тис. тонн продуктів та 300 тис. продуктових наборів. Наразі триває робота з мережевими супермаркетами, щоб забезпечувати людей найнеобхіднішим», – сказав Олег Синєгубов.

Нагадаємо, близько 10 населених пунктів Чугуївського району Харківської області, знеструмлених унаслідок ворожого обстрілу 31 грудня, вже зі світлом. 

У селі Гракове ведуться роботи з розмінування для подачі електроенергії. Раніше в селище Дослідне та село Стара Миколаївка Чкаловської ТГ повернули електропостачання.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті

Автор: Галина Гришко