Харківщина станом на ранок 2 листопада: основні події

02.11.2022 08:57 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
Основні події Харківської області станом на ранок 2 листопада.
  • Протягом дня на Слобожанському напрямку ворог обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Глибоке, Кам’янка, Вільхуватка, Нескучне, Вовчанськ, Козача Лопань, Мілове, Стариця, Стрілеча, Ветеринарне, Уди та Чугунівка.
    А також Дворічну, Куп’янськ, Кучерівку, Кислівку, Берестове, Дворічне, Греківку, Зарічне, Іванівку, Котлярівку, Макіївку, Надію, Невське, Ямполівку, Терни на Куп’янському та Лиманському напрямках.
  • Піротехнічні підрозділи вилучили та знешкодили 1216 вибухонебезпечних предметів.
  • Мінна небезпека на теренах регіону залишається високою. 1 листопада недалеко від села Липці Харківського району на міні підірвався 73-річний чоловік
  • Рятувальники здійснили 22 оперативні виїзди: 12 – на ліквідацію пожеж, 3 з яких пов’язані з бойовими діями, 1 – на аварійно-рятувальні роботи, 7 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 2 були інші виїзди.
  • Усі пожежі, які виникли через обстріли ворога, були зафіксовані в Куп‘янському районі області.
  • О 15:01 унаслідок обстрілу спалахнула пожежа на території адміністративної будівлі лікувального закладу в селищі Дворічна. Площа загоряння склала близько 250 кв. м, однак уже о 16:00 вогонь удалось ліквідувати.
  • О 16:35 під ворожим вогнем опинилося село Петропавлівка. В результаті обстрілів сталися пожежі на території 3 приватних житлових домоволодінь. На загальній площі понад 500 кв. м горіли: житловий будинок, гараж та 4 господарчі споруди. На місці події працювали 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 10 чоловік особового складу, тому о 20:33 усі осередки пожежі були ліквідовані.
  • За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в селі Петропавлівка Куп'янського району поранення отримала 25-річна жінка та 2 дітей – 4-річний хлопчик та 6-річна дівчинка. Стан матері оцінюють як середній, діти у важкому стані.
    Також у Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовано чоловіків 62 та 76 років. У Чугуївському районі отримав поранення та був госпіталізований 70-річний чоловік.  
  • Однією з найголовніших проблем на звільнених територіях регіону є відсутність води. Тому за допомогою цистерн мешканцям Куп'янська та Ізюма доставили близько 28 т води.
Автор: Юлія Гнатченко