Харківщина станом на ранок 21 січня: основні події

21.01.2023 09:07 Новини
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ
Основні події Харківської області станом на ранок 21 січня.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на Слобожанському напрямку наступальних угруповань ворога не виявлено, передає «Слобідський край».

Водночас на Слобожанському напрямку ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Ветеринарне, Стрілеча, Зелене, Тернова, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча, Бударки, Красне Перше, Кам’янка, Фиголівка та Дворічна.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Тавільжанка, Вільшана, Орлянка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане, Берестове і Вишневе.

  • Зранку 21 січня окупанти обстріляли Вовчанськ. Ворожий снаряд влучив у приватний будинок, у результаті чого загинула 60-річна жінка. Поранення отримали жінка 45 років та 7-річна дівчинка.
  • 20 січня у Вовчанську в результаті обстрілів був поранений та госпіталізований до лікарні 71-річний чоловік.
  • У селищі Ківшарівка Куп'янського району був поранений 27-річний чоловік.

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС ліквідували 6 пожеж. Спричинених ворожими обстрілами пожеж не було.

2 рази рятувальники виїжджали на перевірку територій населених пунктів, щойно обстріляних ворогом.

  • У місті Вовчанськ були пошкоджені житлові будинки та скління вікон, а також бокси приватної автомийки.
  • У місті Куп’янськ пошкоджено дах і вікна місцевої школи-інтернату та автобус. Пожеж не зафіксовано. За попередніми даними постраждалих немає.

Патрульна поліція у Харкові на вулиці Світла зупинила водія, який керував машиною в стані алкогольного сп’яніння. Результат тесту на Drager склав 1,96 проміле, що в понад 9 разів перевищувало допустиму норму.

За підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлено для перевірки 12 осіб.

У Харкові поліцейські викрили 47-річного чоловіка, який протягом місяця неодноразово проникав до приміщення супермаркету, звідки за цей час викрав три радіатори опалення та мідні дроти.

Сапери ДСНС вилучили та знешкодили 12 вибухонебезпечних предметів.

Мешканцям міст Куп’янськ та Ізюм рятувальники доставили 27 тонн питної води.

Нагадаємо, 20 січня Чугуївська громада Харківської області отримала партію допомоги для Пунктів Незламності та укриттів від польського міста-побратима. Краснокутськ та інші населені пункти громади отримали 50 портативних міні-обігрівачів та 20 енергоефективних керамічних обігрівачів. 

Також 20 січня «Харківобленерго» оновило графік погодинних відключень світла в Харківській області на наступний тиждень, з 23 по 29 січня.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко