Харківщина станом на ранок 28 квітня: головні події

28.04.2023 08:52 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області, ХОВА Фото: ДСНС України у Харківській області, ХОВА

Харківська область станом на ранок 28 квітня та якими стали основні події регіону за добу.

Про це повідомляє «Слобідський край», посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

  • На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, однак по всій території України залишається високою ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів. Обстрілів зазнали: Басове, Бугаївка, Козача Лопань, Стрілеча, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Вільхуватка, Бологівка, Дворічанське та Колодязне.
  • На Куп’янському напрямку – Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Дорошівка, Берестове. Протягом дня ворог не проводив наступальних дій, проте активно застосовував БпЛА для коригування вогню артилерії.
  • Рятувальники здійснили 17 оперативних виїздів, з яких: 9 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких була спричинена обстрілом, 2 – на перевірку місць ворожих обстрілів, 5 – для надання допомоги населенню та 1 був інший виїзд.
  • О 15:55 заграбники поцілили з артилерії по селу Петропавлівка Петропавлівської громади. Снаряд влучив на приватне подвір’я, де зайнялися дах житлового будинку та літня кухня. На час прибуття вогнеборців площа пожежі сягнула 130 кв. м. О 16:15 вогонь удалося локалізувати, а о 17:50 – повністю ліквідувати. Постраждалих немає.
    Пожежа внаслідок обстрілу в селі Петропавлівка, Харківська область
    Пожежа унаслідок обстрілу, Харківська область
  • Два рази фахівці ДСНС здійснювали перевірку місць ворожих атак. Так влучання були зафіксовані на території Липецької та Вільхуватської громад. Зокрема, у селі Липці пошкоджень зазнали двоповерховий багатоквартирний будинок та надвірні забудови приватного домогосподарства, а в селі Вільхуватка – лінії електропередач, продуктовий магазин, зупинка транспорту, приватні господарча споруда та гараж. Як зазначили в ХОВА, обстріл Липців здійснювався зі 120-мм мінометів.
    Наслідки обстрілу, Харківська область. пошкоджений будинок
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 75 одиниць вибухонебезпечних предметів.
  • Близько 15:30 у Харківському районі області стався підрив на протитанковій міні автомобіля з працівниками «Харківобленерго». Подія сталася під час проведення відновлювальних робіт на лініях електропередач між селами Токарівка та Кочубеївка. Унаслідок вибуху 54-річний водій авто загинув на місці, а ще 4 працівники (29 до 51 року) – отримали поранення. Один з них наразі перебуває у важкому стані, стан інших – середньої тяжкості.
    Підрив на міні робітників "Харківобленерго"

Нагадаємо, в Ізюмській громаді Харківської області одним з найбільш постраждалих населених пунктів є село Кам’янка. Воно зруйноване майже повністю. Наразі там мешкають до 40 осіб. У місті ж Ізюм найбільше постраждала багатоповерхова забудова – пошкоджені приблизно 80 % будинків.

Також ми писали про розбиті дороги Олексіївської громади, зокрема, чому їх не ремонтують. Протяжність таких доріг у громаді складає понад 40 кілометрів.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Владислава Ткаченко