Харківщина станом на ранок 8 червня: головні події

08.06.2023 08:57 Новини
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Харківська область станом на ранок 8 червня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 8 червня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Ворог завдав авіаційного удару в районі Стрілечої, а також обстріляв з мінометів та артилерії Уди, Ветеринарне, Гранів, Мороховець, Тернову, Старицю, Вовчанськ, Гатище, Покаляне, Бударки, Землянки, Зарубинку, Чугунівку та Мілове.
  • На Куп’янському напрямку окупанти атакували Кам'янку, Тополі, Красне Перше, Петро-Іванівку, Фиголівку, Новомлинськ, Дворічну, Западне, Кіндрашівку, Кислівку, Табаївку, а також Берестове. Окрім того, завдали авіаційного удару в районі Кислівки.
  • 7 червня близько 23:00 під обстрілом опинилося селище Малинівка Чугуївського району. Унаслідок атаки ЗРК С-300 було пошкоджено цивільне підприємство. Без постраждалих.
  • У місті Вовчанськ Чугуївського району пошкоджень зазнали 6 приватних житлових будинків, автомобіль та будівлі цивільного підприємства. На місцях подій виникли пожежі.
    Обстріл підрприємства, Харківська область 
    Залишки російської ракети
  • У селі Стрілеча Харківського району ворог поцілив з танка в багатоквартирний будинок. У результаті атаки було знищено квартиру на 5-му поверсі та сталася пожежа.
    Село Стрілеча, Харківська область 
  • Рятувальники протягом доби здійснили 24 оперативні виїзди, серед них: 8 – на ліквідацію пожеж, 1 з яких спричинена обстрілом, 14 – для надання допомоги населенню та ще 2 були інші виїзди.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 131 одиницю вибухонебезпечних предметів.
  • 7 червня о 13:45 у полі, що неподалік села Гаврилівка Чугуївського району, на міні «Пелюстка» підірвався чоловік 1983 року народження. В результаті події постраждалий отримав ампутацію правої стопи та був госпіталізований до лікарні у Харкові.

Нещодавно ми писали, що у зв’язку з підривом Каховської ГЕС Первомайська громада готова прийняти евакуйованих людей з постраждалих територій. Окрім того, команда «Порятунку тварин Харків» вирушила на допомогу тваринам у затоплені райони Херсона. Наразі волонтерам удалося врятувати сім собак та дві кішки. 

Нагадаємо також, дворічну Віолетту Мужичук, яку шукали чотири доби, виписали з лікарні (фото)

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко