Харківщина станом на ранок 9 червня: головні події

09.06.2023 08:58 Новини
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Харківська область станом на ранок 9 червня та якими були основні події регіону за добу.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ранкове зведення Генштабу ЗСУ 9 червня, ймовірність ракетних ударів по всій території України залишається високою.

  • На Слобожанському напрямку противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах та посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ. Під мінометними та артилерійськими обстрілами опинилися Красне, Мороховець, Лук’янці, Стариця, Гатище, Вовчанськ та Чугунівка.
  • На Куп’янському напрямку окупанти завдали авіаударів поблизу Кислівки. Одночасно артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Кам'янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Кислівка, Табаївка, а також Берестове.
  • Рятувальники протягом доби здійснили 30 оперативних виїздів, серед них: 13 – на ліквідацію пожеж, 2 з яких сталися унаслідок повітряних атак з боку ворога, 11 – для надання допомоги населенню та ще 6 були інші виїзди. Як зазначили в ДСНС, обидві пожежі, спричинені бойовими діями, сталися у Богодухівському районі області. Минулої ночі саме він опинився під масованою атакою дронами типу «Shahed» по об'єктах інфраструктури. Окрім пожеж, на місці події поранення отримав 33-річний цивільний чоловік.
  • Під обстрілом неодноразово опинилося і місто Вовчанськ Чугуївського району, де пошкоджень зазнали будівля медзакладу, житлові будинки та господарчі споруди. Поранення отримали та були госпіталізовані 63-річний чоловік, а також 69-річна жінка.
  • Піротехнічні розрахунки знешкодили 94 одиниці вибухонебезпечних предметів.

Обстріл, Харківська область

Наслідки обстрілу, Харківська область

Нещодавно ми писали про купальний сезон на Харківщині: які пляжі працюватимуть цьогоріч. Зокрема, в Харкові й у Харківській області до відкриття готується 12 місць відпочинку.

Нагадаємо також, в Балаклії юристи безкоштовно розкажуть мешканцям про виплати за пошкоджене житло. Окрім того, мешканці громади матимуть можливість отримати юридичні консультації з низки питань, як наприклад: порядок отримання/відновлення документів, порядок та умови отримання соціальних виплат та інші. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Владислава Ткаченко