Харківські енергетики показали, як відновлюють пошкоджені окупантами об’єкти. Відео

05.01.2023 14:27 Новини
Фахівці АТ «Харківобленерго» щодня проводять відновлювальні роботи на об'єктах Харківської області, пошкоджених унаслідок численних обстрілів. Енергетики працюють без вихідних і не зважаючи на погану погоду.

Про це розповіли в пресслужбі АТ «Харківобленерго», передає «Слобідський край».

Один з енергетичних об'єктів – підстанція 35/10 кВ, яка знаходиться  за 10 км від кордону. Декілька місяців тому внаслідок мінометного обстрілу було пошкоджено обладнання підстанції, на відновлення якого знадобиться не один тиждень.

«Взимку продовжуємо працювати, адже у нас ще багато знеструмлених споживачів. Щодо погоди – нам би примерзло трохи, тоді техніці легше буде проїхати. Настрій бойовий, хлопці рвуться в бій. Субота, неділя – працюємо. Наш обов'язок як енергетиків – робити все можливе і неможливе, щоб  усі люди на деокупованих територіях, та не тільки, були зі світлом у будь-яку пору року», – розповів начальник Харківського високовольтного району електричних мереж АТ «Харківобленерго» Олександр Ганус.

Нагадаємо, нещодавно енергетики повністю заживили село Макарове, яке було знеструмлене з березня. Також  уже закінчені роботи з відновлення світла у селі Червоне Барвінківської громади.

У грудні минулого року енергетики повернули світло у село Турове Золочівської громади Харківської області, яке залишалось знеструмленим протягом 10 місяців.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

 

Автор: Галина Гришко