Київському правоохоронцю, який збив 15-річну дівчину на Харківщині, вручили підозру

08.11.2023 18:50 Новини
Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура

Поліцейському, який на смерть збив 15-річну дівчину поблизу Харкова 2 серпня, повідомили про підозру.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 2 серпня близько 19:20 на трасі «Київ-Харків-Довжанський» сталася аварія. Позашляховик збив 15-річну дівчину на пішохідному переході поблизу зупинки громадського транспорту «Рай-Оленівка» у Харківській області. Від отриманих травм дитина загинула на місці.

За кермом перебував поліцейський, який керував службовим автомобілем.  За висновками експертизи, що тривала близько трьох місяців, він не зменшив швидкість при наближенні до пішохідного переходу.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру наразі вже колишньому правоохоронцю за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

За результатами освідування, водій не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Наразі підозрюваного звільнено з правоохоронних органів. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. 

Раніше ми писали, що у Харкові Lexus влетів у стовп: постраждало двоє людей.

А також, що прокурори домоглись максимального покарання чоловіку, який у стані наркотичного сп’яніння спричинив ДТП у Харкові. Унаслідок аварії загинули троє людей, серед яких 3-річна дівчинка.

Ще одна ДТП, де загинула маленька дитина, сталася в Чугуївському районі 13 жовтня. 46-річна водійка автомобіля не впоралася з керуванням, злетіла в кювет та врізалася в дерево. Восьмирічна пасажирка авто загинула на місці, а сама жінка дістала тілесних ушкоджень та була доставлена до лікарні.

Більше новин Харків читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко