На Харківщині ДСНС знешкодили більше 1000 вибухонебезпечних предметів

20.09.2022 08:57 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 7:00 20 вересня.

За добу 19-20 вересня рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів: на ліквідацію пожеж – 5, 2 – для проведення аварійно-рятувальних робіт, 14 – для надання допомоги населенню, поліції та комунальникам, ще 5 – інші виїзди.

Наразі на деокупованих територіях Харківської області працює загін ДСНС. Бійці загону розбирали завали, демонтували аварійні конструкції зруйнованих будівель, подавали струм від електрогенераторів для забезпечення робіт аварійних служб та багато іншого. У таких містах, як Балаклія та Ізюм піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили лінії електромереж, автомобільні дороги, газові трубопроводи, залізничні колії, лікарні, кладовища, навчальні заклади, а також інші забруднені вибуховонебезпечними предметами території. Так, за протягом доби піротехніки ліквідували 1110 ворожих боєприпасів та вибухівок. Особливо багато було виявлено протипіхотних мін ПФМ-1 або «пелюсток», які заборонені усіма міжнародними конвенціями.

«ДСНС звертається до мешканців деокупованих територій з проханням оминати траву, не ходити до лісу, пересуватись лише у перевірених місцях з твердим покриттям. Розкажіть про небезпеку від боєприпасів дітям», – повідомляють в Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Крім того, учора ввечері близько 20:49 сталася пожежа у місті Харків. На місці події зайнявся приватний двоповерховий будинок. Вогонь швидко розповсюдився на дах будинку, другий поверх, а також охопив прибудови до нього. Загальна площа пожежі складала понад 250 кв.м, а в результаті дії відкритого полум'я постраждало 2 осіб. Один з них, чоловік 1964-го року народження, отримав опіки верхніх кінцівок і був госпіталізований до опікового центру. Жінка, 1959-го року народження, отримала дещо легші опіки кінцівок, тому від госпіталізації відмовилась. Цього разу з вогнем боролися 8 оперативних підрозділів ДСНС. Так, о 22:07 рятувальникам вдалось локалізувати полум’я, а вже о 03:09 повністю ліквідувати. Причини виникнення пожежі наразі встановлюються.

Автор: Юлія Гнатченко