На Харківщині росіяни намагалися піти вперед, але отримали відсіч

03.08.2022 09:22 Новини
Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
3 серпня начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив про ситуацію в Харківській області.

Сьогодні зранку о 3:55 і 3:56 місто Харків почуло два вибухи. За словами начальника ХОВА, окупаційні війська запустили дві ракети з території Бєлгорода. Попередньо – із ЗРК С-300. Під удар потрапили Холодногірський та Новобаварський райони. Так, у першому з них ракета влучила у землю, щодо другого – там влучання сталося по території цивільного промислового об'єкта. Унаслідок події було пошкоджено будівлю. За попередніми даними, жертв та постраждалих немає.

На теренах області ворог атакував Богодухівський, Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони. На місцях обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Так, у місті Чугуїв зазнали руйнувань складські приміщення закладу освіти, де згодом виникла пожежа. Одночасно горів приватний будинок у Золочівській громаді, але силами підрозділів ДСНС вогонь був оперативно ліквідований.

А на Слобожанському напрямку тривають активні бойові дії. Агресор намагається не допустити наступу українських військових та утримати раніше зайняті позиції. Зокрема, на території Харківської області росіяни обстрілювали райони населених пунктів: Харків, Прудянка, Питомник, Руські Тишки, Нова Миколаївка, Рубіжне, Піщане, Борщова, Замулівка, Леб’яже, Коробочкине, Базаліївка та Басове. У напрямку Кочубеївка – Дементіївка ворог намагався просунутися вперед, але отримав відсіч та відійшов з втратами.

Автор: Юлія Гнатченко