На Харківщині треба забезпечити більшу електрогенерацію – міністр енергетики

20.02.2023 16:01 Новини
Під час візиту до Харківської області міністр енергетики повідомив, що галузь може працювати без дефіциту. Все залежить від того, чи будуть продовжуватися щоденні атаки на енергосистему, які тривають п’ятий місяць.

20 лютого Харків з робочим візитом відвідав міністр енергетики України Герман Галущенко. 

– Харківщина, як прифронтова область, найбільше відчуває ці атаки. Я бачив Ізюм, руйнування на Зміївській ТЕС – це дійсно варварство. Це тероризм, це атаки проти цивільних об’єктів, – підкреслив міністр.

міністр енергетики у Харкові

З точки зору ситуації з ворожими ракетними обстрілами пріоритетним завданням стає децентралізація генерації електроенергії.

– Коли відбувалися атаки і були зруйновані лінії електропередачі, ми не могли виробляти енергію в достатній кількості в певному регіоні і не могли передати її з інших регіонів, де така можливість була. Тому в пріоритеті – децентралізація генерації, яку ми вже реалізовуємо. Тут важливо, що Харківщина – дійсно великий потужний промисловий регіон, треба забезпечити тут більшу генерацію, щоб вона максимально покривала споживання у разі пошкодження мереж та неможливості передати електроенергію, – розповів  Герман Галущенко.

Нагадаємо, в ранковому зверненні Генерального штабу ЗСУ за 20 лютого йшлося про те, що підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів неподалік Гряниківки

Нагадаємо також, що Джо Байден у Київі анонсував новий пакет допомоги для України, а комунальники Чугуїва отримали подарунки від міжнародної організації.

Автор: Марія Іващенко