Пекельна ніч у Харкові: кількість жертв зростає. ОНОВЛЕНО

18.08.2022 09:50 Новини
На фото наслідки влучання в житловий будинок в Салтівському районі, Харків На фото наслідки влучання в житловий будинок в Салтівському районі, Харків
Цієї ночі російські окупанти завдали масованих ракетних ударів по Харкову, а згодом і по Харківській області.

Ця ніч стала однією з найтрагічніших для Харківщини з 24 лютого. 

  • Близько 21:30 ворожа ракета влучила в триповерховий житловий будинок у Салтівському районі міста. Через це будівля майже повністю зруйнована, там же виникла масштабна пожежа. Ймовірно, обстріл здійснювався ракетним комплексом «Іскандер».
    За словами начальника ХОВА Олега Синєгубова, наразі відомо, що під завалами загинуло 7 осіб та ще 17 – поранено, в тому числі 11-річна дитина.

    ОНОВЛЕНО: 13 загиблих та 20 поранених.



    (Палаючий житловий будинок у Салтівському районі)

  • Близько 4:30 ранку з території бєлгорода було запущено ще 8 ракет. Усі вони влучили на території Холодногірського та Салтівського районів. Пошкоджень там зазнали будівлі, об'єкти інфраструктури, де згодом також виникли пожежі.


    (На фото зображено Будинок культури після нічного обстрілу в Холодногірському районі)

  • А в Слобідському районі одна з ракет влучила в 4-поверхове приміщення гуртожитку – будівля частково зруйнована. За останньою інформацією, 3 людини загинули, серед них 11-річний хлопчик. Ще 18 осіб отримали поранення, серед них 13-річний хлопчик, який знаходиться у важкому стані, та 12-річна дівчинка. 

    ОНОВЛЕНО: 4 загиблих та 22 поранених.

     
    (На фото зруйнований гуртожиток у Слобідському районі)

Наразі встановлюються наслідки зазначених влучань. На місцях подій працюють спеціальні служби.

  • Уже сьогодні, близько 4:00 ранку, окупанти завдали ще одного ракетного удару, але вже по області. Під обстрілом було місто Красноград. У населеному пункті зруйновані житлові будинки, більше 10 будинків пошкоджено. Станом на 9.00 18 серпня, 2 людини отримали поранення, серед них 12-річна дитина.

    ОНОВЛЕНО: 2 загиблих та 3 поранених.

За інформацією «Слобідського краю», одне з влучань припало на житловий будинок, де мешкала родина. Чоловік та жінка загинули одразу, а їхня донька зараз перебуває в реанімації.

Тривають бойові дії і на лінії зіткнення. Окрім Харкова, ворог обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Карасівка, Петрівка, Базаліївка, Ртищівка, Дуванка, Іванівка, Мосьпанове, Лісне, Великі Проходи, Питомник, Гусарівка та Чепіль.

«Усі попередні спроби ворога йти в наступ на позиції наших захисників завершилися відступами і втратами. Наразі окупанти зосереджені на утриманні власних рубежів, обстрілюють позиції наших військових з РСЗВ та артилерії. Дистанційно мінують місцевість», – повідомив Олег Синєгубов.