Погрожували розстріляти родину: СБУ встановила особи військових рф, які зґвалтували жительку Харківщини

05.04.2023 09:56 Новини

Служба безпеки зібрала докази ще одного воєнного злочину, скоєного під час окупації частини Харківської області.

 

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

Під час розслідування Служба безпеки України встановила особи трьох російських військовослужбовців, які вчинили групове зґвалтування молодої жінки під час захоплення частини Харківщини. Усі вони входять до складу 99-го артилерійського полку зс рф.

Навесні минулого року в одному з населених пунктів регіону чоловіки увірвалися на територію домоволодіння, де проживала жінка разом із своєю сім’єю. Погрожуючи розстрілом близьких, окупанти змусили її поїхати разом з ними. При цьому потерпілій зав’язали очі, щоб вона не могла впізнати місцевість.

Скориставшись тим, що жінка не могла чинити опір, – вони по черзі зґвалтували її.

Унаслідок сексуального насильства потерпіла отримала травми. Це підтверджено, зокрема, висновками судово-медичної експертизи.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру трьом зловмисникам за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб). Наразі СБУ проводить комплексні заходи для встановлення місця перебування фігурантів та притягнення їх до відповідальності.

«Жоден із рашистів не уникне покарання!», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно СБУ ідентифікувала російського воєнного злочинця, який убив працівника лікарні в Ізюмі. Ним виявився 26-річний мешканець республіки дагестан.

Нагадаємо також, на Харківщині викрили настоятеля храму УПЦ МП, який благословляв окупантів та святив їх техніку. Під час окупації протоієрей організував постановочну церковну ходу до Дня хрещення Київської Русі, до якої намагався залучити місцевих жителів.

Автор: Владислава Ткаченко