Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 27 травня

27.05.2022 08:40 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала оновлену інформацію по Харківській області станом на 7:00 27 травня.

Протягом минулої доби рятувальники здійснили 33 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж — 23, з яких 14 —  унаслідок обстрілів, а також 9 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж 1 раз працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 5 — для надання допомоги населенню та комунальникам, 4 були інші виїзди.

Усі пожежі, які сталися через обстріли, були зафіксовані в Шевченківському (4), Київському (3) та Холодногірському (1) районах міста, а також у Харківському (2), Чугуївському (2), Богодухівському (1) та Ізюмському (1) районах області. Там горіли приватні будинки, господарчі споруди, запаси грубих кормів, автомобілі, МАФ, гуртожиток та інше.

Одне з найбільших загорянь сталося близько 12:00 у місті Дергачі, де унаслідок обстрілів виникла пожежа на приватному подвір’ї. На загальній площі 60 кв. м горіли господарча будівля та надвірні споруди. За 1,5 години вогонь було ліквідовано. Повідомляється, що на місці події було виявлено постраждалу жінку, яка отримала поранення від уламків ворожого снаряда. Її негайно госпіталізували. Були потрапляння снарядів ще за кількома адресами, але пожеж там не зафіксовано. Проте, на одному з подвір’їв виявлено тіло загиблого 86-річного чоловіка.

За наявною інформацією, з 15:00 розпочався обстріл житлового масиву в районі Павлового Поля, що в Харкові. Так у зазначеному районі виникло 4 пожежі, але всі вони були оперативно ліквідовані.

Пізніше, вже о 00:22,  на території Люботинської громади сталася пожежа в гуртожитку спеціалізованої школи-інтернату. Внаслідок обстрілу та пожежі було зруйновано частину триповерхової будівлі гуртожитку та пошкоджено 2 одиниці техніки, що стояли поруч. Цього разу загальна площа займання склала 150 кв. м. На місці події працювали рятувальники 48-ї ДРПЧ, тому за 3 години полум’я вдалося загасити. За попередніми даними жертв та постраждалих немає.

Також продовжилися аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Харкова. Минулої доби рятувальники працювали в Київському, Слобідському та Холодногірському районах міста.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 8 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко