Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 12 серпня

12.08.2022 08:55 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 12 серпня.

За добу 11-12 серпня рятувальники здійснили 33 оперативні виїзди, з них: на ліквідацію пожеж — 16, з яких 8 — унаслідок військових дій. До того ж 2 рази працівники ДСНС виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 10 — для допомоги комунальникам та поліції, 5 були інші виїзди.

Протягом минулої доби найбільших руйнувань зазнало село Циркуни, яке обстрілювали майже безперервно. Там сталося чотири пожежі, де горіли господарчі споруди, гараж, житловий будинок та кіоск будівельних матеріалів. Жертв та постраждалих немає.

Ще дві пожежі спалахнули в селищі Гаврилівка Ізюмського району. Через влучання ворожих боєприпасів на території приватного домоволодіння зайнялося сіно в тюках на площі 40 кв. м. Обидва займання виникли о 13:58 і 18:08, але були оперативно ліквідовані підрозділами ДСНС.

Близько 11:30 на теренах Чугуївського району, а саме в селі Миколаївка під час проведення сільськогосподарських робіт на протитанковій міні підірвався комбайн. Унаслідок події постраждав комбайнер, якого згодом було госпіталізовано до лікувального закладу. Повідомляється, що через вибух комбайн та стерня загорілися. На місці події працювали рятувальники, які швидко загасили пожежу площею 15 кв. м. Сапери ДСНС обстежили прилеглу територію та не виявили інших вибухонебезпечних предметів.

Щодо піротехнічних підрозділів ДСНС, то вони успішно ліквідували 35 ворожих боєприпасів, що не розірвалися.

Автор: Юлія Гнатченко