Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області станом на 26 червня

26.06.2022 09:40 Новини
Фото: facebook.com/MNSKHARKIV Фото: facebook.com/MNSKHARKIV
У ДСНС надали оперативну інформацію по Харківській області станом на 8:00 26 червня.

За добу рятувальники 14 разів оперативно виїжджали на ліквідацію надзвичайних ситуацій, з яких: на гасіння пожеж — п'ять разів (з них три пожежі було спричинено обстрілами,  пожежі з інших причин — дві), один раз — на проведення аварійно-рятувальних робіт, два — для допомоги комунальним службам, чотири — для надання допомоги співробітникам поліції, два були інші виїзди.

Усі пожежі, спричинені ворожими обстрілами, трапились у Немишлянському районі Харкова. Там горіли: два гаражі на площі 40 кв. м, чотири автомобілі на площі 50 кв. м, а також балкон квартири в 9-поверховому житловому будинку та ще п'ять автомобілів на площі 45 кв. м. До ліквідації цих пожеж було залучено вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 48 чоловік особового складу ДСНС. Попередньо, загиблих та постраждалих немає.

Близько 23:08 ракета окупантів влучила в один із житлових двоповерхових будинків у Холодногірському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, без виникнення пожежі. Під час проведення аварійно-рятувальних робіт вогнеборці врятували двох людей з-під завалів. До ліквідації було залучено п'ять оперативних відділень та 30 чоловік особового складу ДСНС.

Також о 00:28 у 602-му мікрорайоні внаслідок обстрілу лікувального закладу були пробиті дах, технічний поверх, операційна на 7-му поверсі та перекриття 6-го поверху в рентген- кабінеті, без подальшого горіння. Внаслідок атаки ніхто з пацієнтів чи персоналу не отримав поранень.

Піротехнічними підрозділами ДСНС протягом доби ліквідовано 13 ворожих боєприпасів.

 

Автор: Інна Можейко