Рятувальники розповіли про ситуацію в Харківській області на 4 травня

04.05.2022 07:41 Новини
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
ДСНС надала інформацію по Харківській області станом на 7:00 4 травня 2022 року.

За минулу добу рятувальники здійснили 26 оперативних виїздів, з них: на ліквідацію пожеж — 21, серед яких 11 — унаслідок обстрілів, а також 10 пожеж, які сталися з інших причин. До того ж працівники ДСНС 3 рази виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, 2 — для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків ДТП.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, були зафіксовані в Київському (2) та Шевченківському (2) районах Харкова, а також Харківському (1), Богодухівському (3) та Ізюмському (3) районах області. Там горіли багатоповерхові та приватні будинки, господарчі будівлі, об’єкти торгівлі, гаражі та інше.

Так, одна з найбільших пожеж виникла в Харківському районі області о 15:30. Повідомляється, що за межами міста Дергачі горіло сміттєзвалище на загальній площі близько 2 гектарів. На місці події працювало 3 пожежно-рятувальні відділення, тому о 17:20 вогонь удалось локалізувати. А о 17:55 пожежа була остаточно ліквідована.

Також продовжились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих об'єктах Харкова. Цього разу рятувальники працювали в Московському та Індустріальному районах міста, а також Чугуївському районі області.

Піротехнічні підрозділи  знищили 13 ворожих боєприпасів.

Автор: Юлія Гнатченко